Valilik Brifing Salonunda düzenlenen törene Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ve Hayırsever Doğan Dereköy katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Akhisar İlçesinde böyle bir yatırımı ihtiyaç olduğunu, hayırseverimizin de bu ihtiyaca büyük katkı sağladığını ifade ederek yapılacak okulun hayırlı olmasını diledi.
Hayırsever Doğan Dereköy, babalarının adını yaşatmak için böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdiklerini bunun için de devletin sağlamış olduğu imkândan dolayı teşekkürlerini iletti.
Kaymakam Murat Kütük ise “Yaşanan depremlerden sonra Akhisar İlçesinde birçok okulumuz ağır hasarlı veya depreme dayanıksız çıktığından dolayı birçok okulumuzda ikili eğitim yapılıyor. Hayırseverimiz de eğitimin içinden gelen ve geleceğe yatırım yapmak isteyen biri. Hayırseverimize teşekkür ediyoruz. Ciddi bir ihtiyacı ciddi bir sıkıntıyı gidermiş olacak ve inşallah babasının adı bir ömür boyu yaşayacak” dedi.
Vali Yaşar Karadeniz de yaptığı konuşmada hayırsever aileye teşekkürlerini ileterek; “Akhisar İlçemize Fikret Dereköy adıyla 16 derslikli ilkokul yapılacak.
Bu okul ayakta kaldığı ve oradaki öğrenciler bu okuldan istifade ettiği sürece Fikret Bey’in adı yaşatılacak. Memlekete yapılan yatırımların her birininkıymeti var. Eğitime yapılan yatırımın ülkemizin geleceği ile de ilgili olması bakımından değeri daha farklı.” Dedi.
Son üç yıl içerisinde Milli Eğitime bağlı tüm kuruluşlarda depremsellik yönünden yapılan tespitlerde birçok okulun ya güçlendirme ya da yıkılıp yeniden yapılma süreci içerisine girdiğini belirten Vali Karadeniz, “Bu konuda önemli ölçüde mesafe alındı şu anda Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ayda bir ya da birkaç tane inşaatı tamamlanan okulun açılması için onayın imzaya gelmesi bizi mutlu ediyor. Bu da yapılan çalışmaların meyvelerinin alınmaya başlandığının göstergesi. İnşallah aynı şekilde yapılacak olan okulumuzun da en kısa sürede tamamlanarak açılışı gerçekleştirilir. Okulumuz Akhisar İlçesine ve sizlere hayırlı ve uğurlu olsun.” Şeklinde konuştu.
Akhisar İlçesi Atatürk Mahallesinde yaptırılacak olan 16 derslikli ilkokul binasının anahtar teslimi yapılarak Millî Eğitim Bakanlığına devri gerçekleştirilecek. Dereköy Özel Eğitim Ltd. Şti. tarafından yaptırılacak olan okula Fikret Dereköy İlkokulu ismi verilecek. Okulun zemin katındaki okul öncesi bölümünün girişi ise Asude Dereköy ismiyle hizmet verecek.

Zeyrek’ten 1 Mayıs mesajı: “Emeğin ve emekçinin yanında olacağız” Zeyrek’ten 1 Mayıs mesajı: “Emeğin ve emekçinin yanında olacağız”


 

Editör: Murat Yalçın