Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eğitimdeki sorunlara dikkat çekmek için Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay'ı ziyaret etti. Ziyareti sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in yanı sıra bir ismin daha CHP Genel Başkanlığına aday olacağını ifade etti.

CHP'deki değişim hareketinde yer alan Grup Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirmiş, sonrasında yaptığı açıklamada "15 Eylül Cuma günü Genel Merkezimizde bir basın toplantısı yapacağım" ifadelerini kullanmıştı. Yarın 30 vekille birlikte kamera karşısına geçmeye hazırlanan Özel'in genel başkanlığa adaylığını açıklaması beklenirken, kulislerde bir ismin daha aday olacağı konuşulmaya başladı. Kılıçdaroğlu'nun bugün yaptığı "yeni aday" açıklaması söylentileri doğrulamış oldu.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ile birlikte eğitimdeki sorunlara dikkat çekmek için kameralar karşısına geçen Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in aday olma kararına ilişkin, "E gayet güzel arkadaşlar, burası Cumhuriyet Halk Partisi. CHP diğer partiler gibi değil, her üyenin genel başkan olma hakkı vardır. Kurultaylarda çok sayıda genel başkan adayı çıkmıştır. Demokratik yollarla adaylıklarını ilan ederler" dedi.

CHP lideri konuşmasının devamında bir ismin daha aday olmak istediğini belirterek, "Yarın Özgür Bey adaylığını ilan edecek. Daha sonra bir başka arkadaşımız adaylığını ilan edecek. Bir arkadaşımız İstanbul'dan mektup yazmış, 'Ben de adaylığımı genel merkezde ilan edebilir miyim' diye. Tabii dedik" ifadelerini kullandı.

ÖRSAN ÖYMEN'İN ADAYLIĞINI AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

CHP'de Özgür Özel'in dışında eski Parti Meclisi Üyesi Örsan Öymen'in de genel başkanlığa adaylığını açıklaması bekleniyor.

CHP İlke ve Demokrasi Hareketi’nin kuruluşuna öncülük eden Öymen, cuma günü CHP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıklamıştı.

Örsan Öymen, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen'in kardeşi, diplomat Onur Öymen'in amcasının oğlu.

İYİ Parti’de Kurultay günü... Meral Akşener veda etti: "Partiyi ben kurdum, artık siz koruyacaksınız" İYİ Parti’de Kurultay günü... Meral Akşener veda etti: "Partiyi ben kurdum, artık siz koruyacaksınız"
Editör: Ali Gözen