Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesi’nde yer alan Akbelen Ormanı'nda yeniden ağaç kesiminin başlaması üzerine başlayan direniş sürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da direnişe destek olmak için Akbelen'e geldi. Kılıçdaroğlu'na CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve milletvekilleri de eşlik etti.

Yurttaşlar, Kılıçdaroğlu'nu "Direne direne kazanacağız" sloganı ile karşıladı.

Beraberindeki heyet ile buraya gelen Kılıçdaroğlu, yurttaşların açıklamalarını dinledi.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Sizi ve verdiğini mücadeleyi takip ediyorum. Buraya geliş nedenim davayı yeni öğrendiğim için değil, sizin derdinizi anlatmanıza imkan tanımak için... Benim Ankara'da konuşmamın bir önemi yok, sizin burada konuşmanız önemli, sizin derdinizi anlatmanız önemli. Çünkü derdi yaşayan sizlersiniz, sorunu yaşayan sizsiniz, mağdur olan sizsiniz" ifadelerini kullandı.

"BİR AVUÇ ÇETE BUNU BİLMİYOR"

Özgür Özel: "İsraf ve tasarruf genelgesi yayınlayacağız" Özgür Özel: "İsraf ve tasarruf genelgesi yayınlayacağız"

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bu ağaç, bu çam sadece sizin ağacınız değil, 85 milyonun ağacıdır bu ağaç... Bu ağacın ömrü bizden çok daha fazladır. Ama bu ülkede ormanda ne olduğunu, ormanda yaşamanın ne olduğunu, ekosistemi, bütün bunların hepsini bilen birisiyim."

"Ağacı kestiğinizde suyu kesmiş olursunuz. Ağacı kestiğinizde tabiatı öldürmüş olursunuz. Ağacı kestiğinizde oksijeni bitirmiş olursunuz" diyen Kılıçdaroğlu, "Bütün dünya bunu biliyor ama bir avuç çete bunu bilmiyor. Ben boşuna mı beşli çete diyordum. Boşuna mı 'Bu beşli çeteler milletin kanını emiyor' diyordum. Bunun için söylüyordum."

"TEKRAR GELECEĞİM"

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Türkiye'nin hangi coğrafyasına gitseniz benzer olaylar var. Ama siz direniyorsunuz. Kemal kardeşiniz sizin yanınızda, hiç endişe etmeyin. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sizin mücadeliniz sıradan bir mücadele değil. Sizin mücadele hak mücadelesidir. Hak mücadelesi koleftif bir mücadeledir. Ben bu davayı sonuna kadar izleyeceğim. Buraya tekrar geleceğim."

YURTTAŞLAR İSTEDİ, KILIÇDAROĞLU MADEN SAHASINA GİRDİ

Kılıçdaroğlu, açıklamasının ardından arabaya bindi. Yurttaşlar burada “Arabaya değil, barikata” sloganlarını atarak Kılıçdaroğlu'na ağaç katliamının gerçekleştirildiği maden sahasının önüne gidilmesini istedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra ağaçların kesildiği maden sahasına girdi.

2 YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI

Kılıçdaroğlu'nun bir heyet ile birlikte girdiği maden sahasına yurttaşlar da eşlik etmek istedi.

Jandarma, yurttaşlara biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Müdahalede 2 yurttaş gözaltına alındı.

AĞAÇ KESİMİ DEVAM EDİYOR

Akbelen Ormanı’nda açılacak kömür ocağı için ağaç kesimi bugün de devam ediyor.

İkizköylüler ve çevreciler, ağaç kesimine tepki gösterdi.

Editör: Ali Gözen