Gazetecileri kabul eden Başkan Balaban: Yunusemre'de yüklü bir borç var Gazetecileri kabul eden Başkan Balaban: Yunusemre'de yüklü bir borç var

Millet İttifakı’nın yeni seçim şarkısını ilk kez Manisa’dan paylaştı
Millet İttifakı üyeleriyle birlikte çekimleri yapılan şarkıyı ilk kez Manisa’da paylaştıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bu akşam yeni bir müziğimiz başlayacak. 6 liderle beraber çektiğimiz ve 2 büyükşehir belediye başkanımız yani cumhurbaşkanı yardımcılarımızla birlikte çektiğimiz güzel bir müziğimiz var. İlk kez Manisa’da size sunuyoruz” diyerek, şarkıyı meydanı dolduran kalabalığa dinlettirdi.
Mitingin sonunda Kılıçdaroğlu, Manisalılara mesir macunu saçtı. Ardından Kılıçdaroğlu, 13 yıl önce elini öptüğü bir genç kızı sahnede ağırladı. Elinde çiçek ve o dönemde Kılıçdaroğlu’nun elini öperken çekilmiş fotoğraf karesinin yer aldığı gazete kupürüyle sahneye çıkan genç kız, Kılıçdaroğlu'na gazete kupürünü hediye etti.

Mansur Yavaş: “Ekonomik olarak yapacağınız bir şey kalmadı”
Mitingde söz alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bir seçime gidiyoruz. Tanklar, toplar, gemiler gırla gidiyor. Acaba savaşa mı gidiyoruz? Hayır, sadece ve sadece Türkiye demokrasiye geçtiğinden beri kaç defa seçim yaptıysa yine seçim yapılacak. Biz diyoruz ki 21 yıldır güzel işler de yaptınız ama güç artık sizi zehirledi. Hiçbir şey yapamaz hale geldiniz. Son 2-3 yıldır Türkiye’de yaşananlar, pahalılık, açlık derken son zamanlarda yaptığınız çalışmalar sonuç vermedi. Ekonomik olarak yapacağınız bir şey kalmadı. Merkez bankası, ekonomi bakanı değiştirip duruyorsunuz. Eskileri bile gelmiyor. Yapacağınız vaatlerin vereceğiniz sözleri bir hükmü kalmadı. Seçime gidiyoruz derken bunlardan pespaye bir söz geldi; ‘Bunlar bize seçimde darbe yapacaklar’ Her yerde söylüyorum. Bizim ağzımızdan böcek çıkmayacak. Nefret dili yok, sevgi dili hakim olacak. Ne darbesi, bizim bir tek gayemiz var, sizi hükümetten indirip biz devam edeceğiz. Bundan daha doğal bir şey var mı? Seçime ne gerek var o zaman sizin yerinize biz geçmeyeceksek. O zaman seçim yapmayalım” dedi.

Ekrem İmamoğlu: “Bu seçim 21 yılda kaybettiklerimizi yerine koyacağımız bir seçim olacak”
Mitingde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, “Kazanıyoruz, biliyor musunuz? Millet kazanıyor millet. 86 milyon insanımız kazanıyor. Kaybeden kim biliyor musunuz? Bir avuç insan kaybediyor, millet kazanıyor millet! Bizim ekibimiz güzel. Bizim ekibimizde kimse ben demiyor. Bizim ekibimizde herkes biz diyoruz. Kimse benlik peşinde değil. Biz olma peşindeyiz. Biz birlikte güzeliz. Doğusuyla batısıyla güneyiyle kuzeyiyle bir arada çok güzeliz. Beraberliğimiz ekibimize de yansıdı. 6 liderin bir araya geldiği millet ittifakı muhteşem bir dönüm noktası olacak. Parti yok, partizanlık yok. Bu seçim siyasi partilerin kazanacağı bir seçim değil. Bu seçim demokrasinin kazanacağı, hak, hukuk, adaletin kazanacağı bir seçim. Bu seçim ekonomiyi yerle bir eden ne yazık ki ekonomiyi günü kurtarma kararlarıyla yönetimde bulunan, hiçbir şeyden haberleri olmayan insanların yerine liyakatli insanların olacağı ekonominin kazanacağı bir dönem olacak. Milletin cebi kazanacak, eviniz bolluk bereketlik kazanacak. Çiftçi kazanacak bu seçimde. Bugün 1 Mayıs, emekçi işçi kazanacak. Söz, emekli kazanacak. Bu seçimde sanayici kazanacak. Bu seçimde korkuyla iş yapan iş insanları kazanacak. Kapısında tehditkar bir hükümet dolaşmayacak. Edebiyle, adabıyla iş yapan herkesin rağbet gördüğü bir dönem başlayacak. Bu seçim bir dönüm noktası. Bu seçimde gençler kazanacak. Biz 21 yılı heba ettik. Bu seçim 21 yılda kaybettiklerimizi yerine koyacağımız bir seçim olacak. 25 bin dolar kişi başı gelir demişlerdi. 3’te 1’ine gelemedik. Bizi çökerttiler. Canımız paramızı pul ettiler. Fakirlik, işsizlik, yoksulluk bu denli belini bükmemişti milletin. Bu seçimde canına kıyılan Somalı madenciler kazanacak. Bu seçimde hakkı yenen insanlar kazanacak. Bu seçimde haksızlığa uğrayan kim varsa o kazanacak. Bu seçimde Manisa’nın ertelenen hangi işi varsa yeni dönemde yapılacak. Yüksek hızlı tren hala bitecek, onu biz yapacağız. Manisa’nın gecikmiş her işini biz yapacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Ali Gözen