Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dış politikayı 180 derece değiştireceğiz. Yani yapılan yanlış. Doğru zemine oturtmamız lazım. Kavgacı bir dış politika olmaz." değerlendirmesinde bulundu.

"DIŞ POLİTİKAYI 180 DERECE DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Piyasa değeri 15 milyon liranın üzerinde kaçak ürün ele geçirildi Piyasa değeri 15 milyon liranın üzerinde kaçak ürün ele geçirildi

Kılıçdaroğlu, "Seçildikten sonra, dış politika, Avrupa Birliği, Rusya ve bölgesel sorunlara nasıl çözüm sunacaksınız?" sorusuna, "Dış politikayı 180 derece değiştireceğiz. Yani yapılan yanlış. Doğru zemine oturtmamız lazım. Kavgacı bir dış politika olmaz. Hele Arap dünyasının iç işlerine karışmak, asla ve asla doğru değil. O dünya kendi içinde çatışır, kavga eder. Eğer Türkiye'ye bir görev düşüyorsa, Türkiye hakemlik rolünü üstlenir." yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, seçimi kazanmaları halinde dış politikada atacakları adımlara ilişkin, "Avrupa Birliği'nin öngördüğü bütün demokratik kuralları yaparız. Bir Alman demokrasiyi yaşayacak da, bir Türk neden kendi ülkesinde demokrasiyi yaşamayacak? Bir Kanadalı yaşayacak da bizim vatandaş neden yaşamasın? Bütün demokratik kuralları getireceğiz. 3 ay içerisinde onların vize için öngördükleri bütün kuralları, yasal düzenlemeleri yapacağız ve vizeler kalkacak." diye konuştu.

Rusya'nın Türkiye'deki yatırımlarına atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, "Diyelim ki nükleer santral yatırımları var, devam edecek. Diğer yatırımları varsa ki, bazı büyük yatırımları Rusya'dan aldık. Cam sanayiini Rusya'dan aldık. Aliminyumu, demir-çeliği Rusya'dan aldık. Sonra onları modernleştirdik, daha güzel hale, dünyayla rekabet edebilir hale getirdik. Cam sanayiinde dünyanın en önemli 8 ülkesinden biri Türkiye. Bunların hepsini hayata geçirebiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Suriyeli kardeşlerimizi de en geç 2 yıl içerisinde kendi ülkelerine uğurlayacağız." açıklamasında bulundu.

Editör: Ali Gözen