Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,  karşılaşmada yaşanan olaylarda sorumluluğu bulunanlar hakkında adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakan tunç sosyal medya hesabından yaptığı payşlaşımda şu ifadeleri kullandı:
"MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının bitiminde maçın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik saldırının gerçekleştiği olaylarda sorumluluğu bulunanlar hakkında gerekli adlisoruşturma başlatılmıştır."

BAKAN BAK'TAN TEPKİ
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda maçın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Sporun ruhuna ve Türk futboluna asla yakışmayan bu görüntüleri sahalarımızda görmek istemiyoruz." dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI: “YAŞANAN BU ÜZÜCÜ OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise şunları söyledi:  
MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. 
Barışın ve dostluğun zemini olan yeşil sahalarımızda bu tür olaylar kabul edilemez.
Yaşanan bu üzücü olayın takipçisiyiz❗️
Türk hakemliğini yurt dışında da başarıyla temsil eden hakemimiz Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

MKE ANKARAGÜCÜ TEKNİK DİREKTÖRÜ EMRE BELÖZOĞLU: ÇOK ÜZGÜNÜM
MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Trendyol Süper Lig'de Çaykur Rizespor'la 1-1 berabere kaldıkları maçtan sonra "Çok üzgünüm, başka bir şey söylemek istemiyorum." dedi.

12 bin 500’e geçinebilen bir emekli, tam bir ekonomi uzmanıdır, bakan yapılmalı! 12 bin 500’e geçinebilen bir emekli, tam bir ekonomi uzmanıdır, bakan yapılmalı!

Maçtan sonra MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırmasıyla iki teknik adam da basın toplantısında kısa açıklama yaptı.

Emre Belözoğlu, soru almayacağını ve anlayış istediğini belirterek, "Bugün için ne söyleyeyim ki? Sadece çok üzgünüm, başka bir şey söylemek istemiyorum." diye konuştu.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut ise son dakikada puan aldıklarını belirterek, MKE Ankaragücü'ne başarı diledi.

Editör: Murat Yalçın