Aşağıcobanisa'da üretici Yavuz Tun tarafından ilk kiraz hasat edildi. 

 İl Tarım Müdürü Öztürk Manisa'nın kiraz üretimindeki yerinden bahsederek "Manisa'da kirazda önemli bir merkez. En önemli özelliği Türkiye’nin ve kuzey yarım kürenin ilk kirazını çıkartıyoruz ama aynı zamanda da üretim anlamında 48 bin 832 tonla 4. sırada geliyor ama üretim anlamında da 2. sıradayız. ilerleyen yıllarda Manisa üretim anlamında dahada yukarılara çıkacaktır." dedi. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak ise ilk kiraz hasadıyla alakalı "Dünyada kiraz üreticiliği konumunda birinci sırada gelmekteyiz. Bu seneki ihracat hedefimiz 200 milyon dolarlık 80 bin ton  kiraz ihracatını gerçekleştirmeyi planlıyoruz.  Kirazın ihracatını en çok Rusya'ya ve Avrupa ülkelerine yapıyoruz . Ama ilk Rusya ve  Çin'de beğenilmesinden dolayı devletler arasında protokol yapılmasını bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Şampiyonlardan Başkan Balaban'a ziyaret Şampiyonlardan Başkan Balaban'a ziyaret

Gerçekleştirilen ilk kiraz hasadına  Manisa İl Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk ile Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak katılım sağladı.

Manisa'da hasat edilen sezonun ilk kirazı, sembolik olarak kilosu 800 TL'den alıcı buldu. Üretici Yavuz Tun tarafından satışa çıkarılan kiraz Hüseyin Çimen tarafından satın alındı. Satışı gerçekleştirilen ilk ürünün ise İstanbul ve Ankara'ya gideceği öğrenildi.

Editör: Ali Gözen