İsrail, uluslararası kamuoyundan gelen ateşkes çağrılarına rağmen Gazze'ye yönelik 7 Ekim'de başlattığı saldırıları şiddetlendirerek artırmaya devam ediyor. İsrail Ordu Sözcüsü  Tuğamiral Daniel Hagari, İsrail'in Gazze Şeridi'nde "plana göre kademeli olarak ilerlediğini" açıkladı.

İsrail askerleri Gazze topraklarında (İsrail-Hamas çatışmalarında 24.gün) - 1

GAZZE: İSRAİL TANKLARI ANA YOLDAN ÇEKİLDİ

Manisalı gençler ormanları koruyor... Çevre temizliği yapıldı Manisalı gençler ormanları koruyor... Çevre temizliği yapıldı

Hagari, İsrail tanklarının Gazze'deki bir ana yol olan Salah al Din caddesinde ilerlediğini gösteren görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Hagari, ilave kuvvetlerin Gazze Şeridi'ne girdiğini ve karada ilerlediğini söyledi, ancak birliklerin konumunu vermeyi reddeti. Bununla birlikte, Gazze'deki hükümet, İsrail tanklarının, Salah al-Din caddesinden çekildiğini açıkladı. Hükümet sözcüsü, İsrail'in Selahaddin Caddesi'nden çekilmesinin İsrail'in direniş saldırıları altında şeritte kalamayacağını gösterdiğini söyledi.

İsrail askerleri Gazze topraklarında (İsrail-Hamas çatışmalarında 24.gün) - 3

Diğer taraftan, sınırı geçen İsrail tankları abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beit Hanun Bölgesi yakınlarındaki tarım arazilerine konuşlandırıldı. Abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki İçişleri Bakanlığı, İsrail'in Pazartesi günü Gazze Şeridi'ndeki iki konuta düzenlediği hava saldırısında en az 14 kişinin öldüğünü duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, saldırının merkez Deyr el-Belah kentinin kuzeydoğusundaki Zavaida kasabasında bir evi hedef aldığı, 11 kişinin öldüğü ve birkaç kişinin de yaralandığı belirtildi.

Bakanlık, Gazze'nin kuzeyindeki Jabalia mülteci kampında bir eve düzenlenen başka bir saldırıda da üç kişinin öldüğünü ekledi. 

İsrail ordusu, 27 Ekim'de Gazze Şeridi çevresindeki kara birliklerinin "faaliyetlerinin genişletileceğini" duyurmuştu. Bu duyurunun ardından İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarını şiddetlendirmişti. 

BİNLERCE KİŞİ ÖLDÜ

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda şimdiye dek bin 538 İsraillinin öldüğünü açıkladı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail saldırılarında öldürülenlerin sayısı 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 262'si kadın olmak üzere 8 bin 5'e yükselirken, 20 bin 242 kişi yaralandı.

İsrail askerleri Gazze topraklarında (İsrail-Hamas çatışmalarında 24.gün) - 5

BIÇAKLI SALDIRI İDDİASIYLA BİR FİLİSTİNLİ VURULDU

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te "bıçaklı saldırıda" bulunduğu iddiasıyla bir Filistinlinin vurulduğunu, saldırıda bir polisin yaralandığını açıkladı. İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Doğu Kudüs’te Mandelbaum benzin istasyonu yakınlarında bir şüpheli, İsrail polisine bıçaklı saldırı düzenledi.

İsrail askerleri Gazze topraklarında (İsrail-Hamas çatışmalarında 24.gün) - 7

Olay sonucu bir polis yaralanırken, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen kişi de vuruldu. Açıklamada, vurulan kişinin sağlık durumuna ve olaya ilişkin daha fazla ayrıntı verilmedi.

Editör: Ali Gözen