HABER: İLKER KILIÇARSLAN 
Açıklamalarıyla gündeme kalmaya devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na benzeyen Manisalı köfteci Remzi Akın, bir müşterisinin sosyal medyasında “Manisa’da Ekrem başkanın ellerinden köfte yedim” ifadesiyle paylaştığı fotoğraflı bir anda sosyal medyada gündem oldu. Benzerliğiyle şaşırtan Remzi Akın’ın fotoğrafına sosyal medyadan beğeni yağdı. 
Ekrem İmamoğlu’nun ikizini andıracak benzerlikte olan Manisalı köfteci 48 yaşındaki köfteci Remzi Akın, yaşadığı benzerliği Sözcü’ye anlattı. 

Şehit annesi duygulandırdı.... 0ğlunun odasını anı evine çevirdi Şehit annesi duygulandırdı.... 0ğlunun odasını anı evine çevirdi

“BENZERLİĞİMİ TELEVİZYONDA FARK ETTİM”
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde ailesiyle birlikte Talat Köfte’yi işleten Remzi Akın, Ekrem İmamoğlu’na benzerliğini ilk olarak televizyonda fark ettiğini dile getirdi. 
Köfteci Akın yaşadığı benzerliği şu ifadelerle dile getirdi: “Sayın Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra televizyonları izleyen müşterilerim bana ‘Sen İmamoğlu’na çok benziyorsun’ demeye başladı. İşlerimin yoğunluğundan dolayı o dönemlerde çok fazla televizyon izlemiyordum. Sonra bende kendi kendime ‘Bir bakayım benziyormuşuz’ diye. Televizyonda gördüğüm zaman bende şok oldum. Sanki televizyonda kendimi izliyormuşum gibi oldum. Ailem bile bu benzerliğe çok şaşırdı. Hatta Didim’e tatile gittiğimde iki çöpçü arkadaşa adres sormak istedim. Kendilerine ‘Bakarmızınız’ diye hitap ettikten sonra bana bakıp şaşkınlıkla ‘Başkanım’ dediler.”
Sosyal medyada fotoğrafının yer almasının ardından çeşitli illerden bir çok arkadaşının kendisini arayarak ‘Başkanım fenomen oldun’ dediğini dile getiren köfteci Akın, “Bir müşterim gelip benim fotoğrafımı çekti. Daha sonra o fotoğrafı sosyal medyadan gördüm çok şaşırdım. ‘Fenomen olmuşsun başkan’ diye arayanlar oldu.” diye konuştu. 

“İMAMOĞLU’NU ÇOK GÖRMEK İSTİYORUM”
Müşterilerinin kendisine ‘Başkanım’ diye hitap ettiğini ifade eden köfteci Akın, kendisinin de İmamoğlu hayranı olduğunu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti: “Artık şaşkınlık yaşamıyorum. Beni tanıyan müşterilerim ‘Bana başkan’ diye hitap etmeye başladı. İşyerime gelen yeni müşteriler ise şaşkınlık yaşıyor. Kimileri fotoğraf benimle fotoğraf çektiriyor. Bende çok büyük İmamoğlu hayranıyım. Sayın İmamoğlu’nun çeşitli oyunlarla ve iftiralarla önünü kesmeye çalışıyorlar. Ancak halkın seçtiği ve halk tarafından sevilen bir kişinin önüne asla kesemezler. Kendisini çok görmek istiyorum. Bu benzerliğimizi yan yana pekiştirmek iyi olur. Eğer bir gün kendisinin Manisa’ya yolu düşerse işyerime davet ediyorum.”

 “EŞİMİ İMAMAOĞLU’NA BENZETMELERİNDEN GURUR DUYUYORUM”
Eşi Remzi Akın’ın İmamoğlu’na benzemesinden dolayı gurur duyduğunu ifade eden Tuğba Akın ise şöyle konuştu. “İmamoğlu’nu ilk televizyonda gördüğümüzde bir şaşkınlık yaşadık. Eşime birebir benziyor. Daha sonra çevremizden ‘İmamoğlu’na çok benziyorsun’ diye geri dönüşler almaya başladık. Müşterilerimiz eşime artık ‘Başkan’ diye hitap etmeye başladı. Ekrem İmamoğlu’nu çok seviyoruz. Yaptığı çalışmaları da yakından takip ediyoruz. Bu nedenle eşimin İmamoğlu’na benzemesinden dolayı büyük gurur duyuyorum.”

Editör: TE Bilişim