HABER: MURAT YALÇIN 

Manisa’da üstü açık kuyular ölüme adeta davetiye çıkarıyor. Bugün Manisa’nın iki ilçesinde yaşanan iki olay başlangıçta önemsiz gibi görünse de aslında çok vahim sonuçlar doğurabilirdi.  

İlk olay Akhisar’da yaşandı. Hürriyet mahallesinde kuyuya düşen köpek Akhisar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kuyunun üstünün nenden açık olduğu, köpeğin nasıl düştüğü cevap bulmuş değil.

İkinci olay ise Kırkağaç ilçesinde meydana geldi. Bakır Mahallesinde 10 metrelik kuyu içerisine düşen küçükbaş hayvan ekiplerce kuyudan çıkartılarak sahibine teslim edildi.

YA BİR ÇOCUK DÜŞSEYDİ

Her iki olayın ortak noktası ihmal detayı. Hayvanların kurtarılması olaya şahit olan vatandaşları sevindirdi. Ancak şu soruda akılları kurcaladı: Ya düşenler çocuk ya da insan olsaydı.

Manisa daha bir yıl önce çok vahim bir örneğini yaşadı. Manisa'nın Salihli ilçesinde, baba Aytuğ Demir (35) ile 2 yaşındaki oğlu Batu Demir, 50 metre derinliğindeki içi boş su kuyusuna düştü. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken, baba- oğulun kurtarılması için başlatılan çalışmaların 10. saatinde acı haber geldi. Baba ve oğulun cansız bedenlerine kuyunun 20 metre derinliğinde ulaşıldı. Olayla ilgili 2 kişi ise gözaltına alınmıştı. Ancak hiçbir çaba baba ve oğlunu geri getirmedi.

CHP MYK’sı Manisa’nın Soma ilçesinde toplandı CHP MYK’sı Manisa’nın Soma ilçesinde toplandı

Daha bu olayın üstünden bir yıl geçmişken ilçelerden gelen üstü açık kuyu haberleri ne kadar ders aldığımızı gözler önüne serdi.

İŞLEM YAPILMAYACAK MI?

Hayvanların düştüğü her iki ilçedeki kuyular kime ait? Neden üstü açık? Neden kuyuların çevresinde önlem alınmıyor? Bu konuda Manisa Valiliği daha vahim bir olaya sebebiyet verilmemesi için herhangi bir inceleme veya soruşturma başlatacak mı? Ya da biri öldükten sonra mı harekete geçilecek?

Tüm bu sorular cevap beklerken her iki ilçedeki kuyularla ilgili yetkililerin nasıl bir yol izleyeceğinizi takip etmeye devam edeceğiz.  

  

Editör: Murat Yalçın