1 Kasım geldi geçti.  Şu parti bu kadar aldı bu kadar şu kadar aldı deyip yazı yazmak yorum yapmak kolay. Kaçan, kovalanan, kaybolan oyları da hesaplamak zor değil.  Teşkilatlar, kadın kolları, gençlik kolları, mahalle temsilcileri şöyle çalıştı böyle ç

1 Kasım geldi geçti. 
Şu parti bu kadar aldı bu kadar şu kadar aldı deyip yazı yazmak yorum yapmak kolay. Kaçan, kovalanan, kaybolan oyları da hesaplamak zor değil. 
Teşkilatlar, kadın kolları, gençlik kolları, mahalle temsilcileri şöyle çalıştı böyle çalışmadı, merkezdeki rüzgar ilçelerde esti-esmedi, sandıklar patladı, çatladı derken seçimin gizli kahramanlarını unuttuk. 
Sandık sonuçları illa ki bir ekip başarısı ya da başarısızlığı olsa da seçimlerin kilit isimleri vardır. 
Hele ki yerel seçimlerde! 
Yerelde Manisalılar partiden ziyade adaya oy verip seçimini yaparken, genel seçimlerde bunun tersi olup, adaydan ziyade partiye oy veriyorlar. Bunu yapmayan seçim bölgeleri de yok değil! 
Ama 1 Kasım'ın bir kilit ismi var ki, sırf o, o partide diye bazı kişilerin onun partisine oy verdiği isim!!! 
Hani şu:
- 12 Eylül darbe döneminde 7 yıl cezaevinde kalan ve 68 gün işkence gören!
- Eski Başbakan Bülent Ecevit'le aynı cezaevindeyken Ecevit'e 'Gel buraya' diye seslenen gardiyanlara, 'Hey gardiyan. O bir başbakan, ona sayın diyeceksiniz!' diye çıkışan. 
- 12 Eylül'ün mimarı Kenan Evren öldüğünde, "Evrenle hesabımız yarım kaldı" diyen
- Manisa'da Ülkü Ocakları Başkanlığı yapan!
- 1993'de Büyük Birlik Partisinin kurulmasında aktif rol oynayan, Genel Başkan Yardımcılığı yapan! 
- Manisa'da siyasete başladığında 'Ben burada idam sehpalarında tartıldım', 'Manisa benim acılarıma annelik yapan şehir' diyen!
- Her seçimde 'Spil'in zirvesine Türk bayrağının yanında AK Parti bayrağını dikeceğiz, her seçimden sonra zaferimizi 'Harmandalı oynayarak kutlayacağız' deyip teşkilatını rahatlatan...
- Teşkilatlarda 'Selçuk abi halleder' diye bilinen adam Selçuk Özdağ. 

Eskiler hariç, onu 2010 yılında Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon İzmir İl Müdürüyken tanıdı bir çoğumuz. Özellikle de biz. İlk iş olarak Manisalı gazetecilere 'Basın hatıra ormanı' yaptı ardından da Muğla ve Manisalı Gazetecileri 'Konya-Urfa-Gaziantep'e götürerek, değişim programına soktu. Milletvekili olduğundan bu yana Manisa basınını her yıl Fethiye'de ağırladı. Hiç bir gazetecinin telefonunu açmamazlık yapmamakla beraber, bazıları gibi 'Ben sana demeç vermem, sen şuncusun, oysa ki biz buncuyuz' demedi. 
2011 Genel seçimleri öncesinde AK Parti'nin Kenan Evren Sanayi Sitesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi toplantı salonunda yaptığı temayül yoklamasını hatırlıyorum. Her aday adayı bir stand kurmuş, her birinin başında onlarca insan. Salonun dış tarafından küçük bir stantta ayakta duran Selçuk Özdağ. Yanında da sadece bir kaç kişi. 
Yine Urfa gezisi sırasında Manisalı gazetecilere hatıralarını anlatıp, "Bülent (Arınç) beyle 80'lerden tanışıyoruz. Beni partiye davet eden o'dur. Hakkını hiç ödeyemem" dediğini de hepimiz hatırlarız. 

İşte 'O' Selçuk Özdağ AK Parti'ye girdiğinden beri 4. sıra 3. sıra derken, MKYK üyeliği, Genel Başkan Yardımcılığı, Manisa 1. sıra milletvekili adaylığı yaparak sürekli yükseldi. Seçimin Manisa'daki galibi 5 vekil çıkaran AK Parti olurken, seçimin partideki galibi de Selçuk hoca oldu. 
Şimdi bundan tam 35 yıl önce Özdağ'ın dediği gibi: 'Ona saygı duyacaksınız. Ona sayın diyeceksiniz" demek AK Partililerin hakkı olsa gerek! 
Bize de onun bizimle konuştuğu gibi söylemek düşer: Başarılar Selçukcan!