Özgür Özel: "Bu ülke yoksulluk çekecek, işsizlik çekecek bir ülke değildir" Özgür Özel: "Bu ülke yoksulluk çekecek, işsizlik çekecek bir ülke değildir"

MANİSA (İHA) - Dr. Eren Tozak tarafından kaleme alınan ‘Belediyelerde Sürdürülebilir Kalkınma’ isimli kitap okuyucuyla buluştu. Yerelde sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirilmesine yönelik belediyelerin sahip olduğu öneme dikkat çeken kitap, Türkiye’nin kalkınmasına yerel açıdan ışık tutacağa benziyor. 
Uzun süredir yapılan titiz çalışmalar sonucunda yerli ve yabancı kaynaklarından sağlanan verilerle zenginleşen kitap, yerel seçim sürecinin gündemde ağırlık kazanmasıyla dikkatleri üstüne çekti. Belediye başkan adaylarının seçmenlere vaat edecekleri projeleri şekillendirmesi ve seçmenlerin belirli ölçütlere göre adayları değerlendirmesi yönünde faydalı bir rehber olması beklenen kitap okuyucularıyla buluştu. 
Turkuazkey Akademi Yayınları tarafından yayınlanan kitabın tanıtım etkinliğinde şu açıklamalarda bulunuldu: “Sürdürülebilir kalkınmanın yerelde başarılı şekilde gerçekleştirilebilmesi için gerekli politikaları destekleyici veya güçlendirici özellikler taşıyan belediyeler, sürdürülebilir kalkınmanın önemli paydaşları arasında yer almaktadır. Belirli mali kaynaklara, yetkilere ve sorumluluk alanlarına sahip, halka en yakın yönetim birimlerinden biri olan belediyelerin, sürdürülebilir kalkınmaya ulaşılması yönünde oluşturacağı etkiler dikkat çekmektedir. Sürdürülebilir kalkınma amaçlarının ve amaçlara ait hedeflerin kapsamlı şekilde ele alınıp belediyeler ile ilişkilendirildiği bu kitap, yoksulluğun ve açlığın sona erdirilmesi, sağlıklı ve kaliteli yaşamın güvence altına alınması, nitelikli eğitimin yaygınlaşması, eşitsizliklerin azaltılması, temiz su ve enerji kaynaklarına ulaşılması, sorumlu üretimin ve tüketimin sağlanması, iklim değişikliğiyle mücadele edilmesi, ekosistemin korunması, güçlü kurumların inşa edilmesi gibi önemli konulara yerel bakış açısıyla ele almaktadır. Sürdürülebilir kalkınmanın başarıya ulaşmasına yönelik ortaya konacak çabalara katkı sağlayıp, mevcut boşlukların doldurulup eksikliklerin tamamlanması bakımından belediye yönetimlerine ve belediye çalışanlarına faydalı bir kaynak niteliğindedir. Ayrıca belediye başkan adaylarının seçmenlere vaat edecekleri projeleri şekillendirmesi ve seçmenlerin belirli ölçütlere göre adayları değerlendirmesi açısından faydalı bir rehber olacaktır.”