Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda uzun yıllardır süregelen yönetim anlayışının artık şehre katkı sağlayamadığını belirten Gencay Esendağ, geçmiş seçim süreçlerine ilişkin dikkat çeken iddialarda bulundu. Oda seçimlerinde usulsüzlükler yaşandığını savunan Esendağ,
"Seçimlerde işaretli pusulalar kullanılmış, baskın seçim kararları alınmış ve karşısına çıkabilecek güçlü adayların hazırlanmasını engellemek amacıyla komitelerin yapıları seçim öncesinde usulsüzce değiştirilmiştir" dedi.
Manisa TSO’nun vakit kaybetmeden değişime gitmesi gerektiğini ifade eden Esendağ, vesayetçi zihniyetlerin geride bırakılması gerektiğine işaret etti. Esendağ, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Tüm Türkiye’de bu vesayetçi anlayışlar ve ihtilal artığı zihniyetler temizlenirken, Manisa Ticaret ve Sanayi Odamızın da bu köhne yapılardan arınması şarttır. Karşı karşıya kaldığımız bu ‘komitecilik’ anlayışından ve tekelleşmeden kurtulmak için önümüzdeki seçimler son şansımızdır. Kırk yıldır oda yönetiminde yer alan ve artık şehre verecek bir şeyi kalmayan bu anlayışa son verme günüdür."
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın adil, şeffaf ve katılımcı bir yönetim yapısına kavuşması gerektiğini dile getiren Esendağ,
"Şimdi değişim zamanı, şimdi dönüşüm zamanıdır! Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nı hep birlikte daha adil, şeffaf ve kucaklayıcı bir geleceğe taşıyacağız" diyerek kararlılık mesajı verdi.




