Gazze'deki Sağlık Bakanlığının Telegram hesabında, kısa açıklama yapan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, " Gazze'deki hastanelerde, tüm jeneratörlerin durması için önümüzde 48 saatten daha az bir süre kaldı." dedi.

Turgutluspor - Batman Petrolspor maçı öncesi güvenlik toplantısı yapıldı Turgutluspor - Batman Petrolspor maçı öncesi güvenlik toplantısı yapıldı

Gazze'deki hastanelerde tüm jeneratörlerin durmasına 48 saatten az bir  zaman kaldı

Kentteki sağlık sisteminin tarihinin en kötü aşamasında olduğunu belirten Kudra, Gazze'ye yardım ulaştırma mekanizmasının oldukça yavaş işlediğini ve bunun durumu değiştirmeyeceğini söyledi.

Gazze'deki hastanelerde tüm jeneratörlerin durmasına 48 saatten az bir  zaman kaldı - Politika Haber

Öte yandan, bölgedeki sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, yakıt tükendiği için Endonezya hastanesinde elektrikler kesildi. Elektrik olmaması nedeniyle hastaların ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı ifade edildi. Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada, Gazze'ye yakıt girişi olmazsa büyük bir felaket yaşanacağını söyledi.

Gazze'deki hastanelerde jeneratörlerin durmasına 48 saatten az zaman kaldı  - Son Dakika Haberleri

Gazze'deki hükümet, İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye hiç yakıt girişi olmadığını, sağlık sisteminin sürdürülebilirliği için acil yakıt tedariki gerektiğini duyurdu.

Gazze'de 18. gün: Hastanelerde jeneratörlerin durmasına 48 saat kaldı | soL  haber

Editör: Ali Gözen