Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Ferdi Zeyrek, yaşlısından gencine, ev kadınından çiftçilere, kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlardan esnaflara kadar her kesimi ilgilendiren önemli müjdeleri peş peşe sıraladı.

BEBEK KART İLE MAMA VE BEZ DESTEĞİ

Önceki gün Turgutlu’da gerçekleştirilen coşkulu halk buluşmasında konuşan CHP’li başkan adayı Zeyrek, kucağına aldığı Yiğit bebekle birlikte, kendisini dinlemeye gelen kalabalığa Bebek Kart projesini anlattı. Ferdi Zeyrek; “Artık Manisa’ma Bebek Kart sistemi geliyor. Yiğit burada. Bizim yarınlarımız. Bizim mücadelemiz Yiğitler için. Yiğit 1.5 yaşında. Yiğit dahil olmak üzere, Manisa’da ihtiyacı olan ailelerimizde 0-2 yaş arasındaki çocuklarımızın mama ve bebek bezi desteği Ferdi amcalarından hediye olacak.”dedi.

ANNE KART İLE ÜCRETSİZ ULAŞIM

CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, seçimleri kazanmaları halinde, hayata geçirecekleri Anne Kart sayesinde 5 yaşına kadar olan çocukların, anne ve babalarıyla birlikte ücretsiz ulaşım hakkına sahip olacaklarını söyledi. Anne Kart’ın Manisa’nın her ilçesinde geçerli olacağı belirtildi.

ÖĞRENCİLERE YEMEK SÖZÜ

İlk ve ortaokul öğrencilerine günde bir öğün yemek sözü veren Zeyrek; “Dolaştığım yerlerde şunu görüyorum. İlkokul ve ortaokula giden bazı çocuklar kahvaltı yapmadan evden kaçıyorlar veya kahvaltı yapacak imkan bulamıyorlar. Artık Manisa Büyükşehir Belediyesi o çocuklara günde bir öğün yemeği hediye edecek.”dedi.

YENİ EVLENECEK GENÇLERE 30 BİN TL, İŞ KURACAKLARA 50 BİN TL

Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, maddi zorluklar nedeniyle evlenemeyen gençlere de şu sözü verdi; “Gittiğim birçok yerde gençlerimiz maddi imkansızlıktan dolayı düğün yapamadıklarını söylüyorlar. İhtiyaç sahibi olan yeni evlenecek çiftlerimize artık düğün hediyesi 30 bin TL nakit yardım Ferdi abilerinden hediye olsun size.”

Ekonomik şartların zorluğundan söz eden Zeyrek, ilk defa iş kurup Manisa’ya istihdam sağlayacak olan kişilere de 50 Bin TL nakit desteği vereceklerini söyledi.

GÜNDÜZ BAKIM EVİ İLE EV HANIMLARINA KOLAYLIK SAĞLANACAK

Gündüz Bakım Evi projesini açıklayan Ferdi Zeyrek; “Ev hanımlarımızın bakmakla yükümlü olduğu çoluk çocuk var. Özel bakım gereksinimi olan çocuklarımız var. Alzheimer hastası olan büyüklerimiz var.  Yaşlı anne babalarımız var. Artık onların hepsini Gündüz Bakım Evi’nde ben misafir edeceğim. Sizler de hem ekonominize katkı sağlayın hem de sosyal hayata kavuşun.”diye konuştu.

DARGELİRLİ AİLELERE KİRA DESTEĞİ

Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, bir de kira desteği sözü verdi. Zeyrek; “Kirada oturan kardeşlerimiz, ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize 1.000 TL kira desteği artık Ferdi kardeşinizden size armağan olacak.”dedi.

İlçenin gündemi kaldırım işgalleri İlçenin gündemi kaldırım işgalleri

ESNAF DAİRE BAŞKANLIĞI GELİYOR

Açıklamalarında esnafları da unutmayan Ferdi Zeyrek; “Artık sizlerin derdini dinleyecek bir tane Esnaf Daire Başkanlığı kuruyoruz. Çünkü sizin Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde şuan kapısını çalacağınız kimse yok. Sizin derdinizi dinleyen kimse yok. Artık Esnaf Dire Başkanlığımız da bütün esnaflara hediyemiz olsun.”şeklinde konuştu. 

ÇİFTÇİLERİN ÜRÜNÜ TOPRAKTA KALMAYACAK

Çiftçilere ürün satım garantisi veren Zeyrek; “Çiftçilerimiz var. Ürünleri toprakta kalıyor. Artık kimsenin ürünü, kimsenin mahsülü toprakta kalmayacak. Artık sizin ürünlerinizi İstanbul’a, Ankara’ya, Antalya’ya, oradaki pazarlara taşımak Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin görevi olacak. Oradaki pazardan elde edilecek kazanç direkt olarak size yansıtılacak. Sizin cebiniz dolacak ki yüzünüz gülsün. Yüzünüz gülecek ki Manisa’mız kalkınsın.” diye konuştu.

HAKLARI ELLERİNDEN ALINAN 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA SESLENDİ

Geçtiğimiz yıllarda ücretsiz ulaşım hakları ellerinden alınan, ancak seçim öncesi geri verilen 65 yaş üstü vatandaşlara da seslenen Ferdi Zeyrek; “65 yaş üstü amcalarım, teyzelerim. Sizin için ulaşım ücretsizdi. Ama 3 yıl önce bu hakkınız elinizden alındı. Bu seçimden bir ay önce siz belediye başkanının aklına geldiniz. Ben 65 yaş üstü kişilerin oylarını nasıl alırım diye düşündü. Dedi ki bu ücretsiz ulaşım hizmetini onlara tekrar geri vereyim. Sizden aldığı hakkı size geri verdi. Bizim başkanlığımızda Manisa’nın her yerinde 65 yaş üstü ulaşım önümüzdeki 5 yıl boyunca ücretsiz olacak. Ulaşımda bizlerin misafiri olun.”dedi.

“MANİSA FK’YA FUTBOLCU ALACAĞIMA O PARAYI HALKIMA HARCARIM”

Konuşmalarının sonunda Cumhur İttifakı Adayı Cengiz Ergün’e de bir gönderme yapan CHP’li Ferdi Zeyrek, şunları söyledi; “Ben bunları söyleyince, Cengiz Ergün diyor ki “Bunları nasıl yapacaksın?” Ben de diyorum ki “Manisa Futbol Kulübü’ne futbolcu alacağımıza, o parayı halkımıza harcayacağız. Artık halkının yanında olan bir başkan geliyor.”

Editör: Murat Yalçın