Manisa Kitap Fuarı önemli isimleri ağırlıyor. Fuarın ilk günü Ak Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu yazar kimliğiyle fuara katılmış, söyleşi ve imza etkinliğiyle Manisalılarla buluşmuştu.    

Bugün ise İşçi partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Manisa Kitap Fuarını ziyaret etti. Fuarı gezen Baş, imza etkinliği öncesi düzenlenen söyleşide Doğan Ergün ve Ozan Bingöl ile birlikte Manisalıların karşısına çıktı.

Söyleşinin moderatörlüğünü Ozxan Bingöl üstlendi.

Söyleşide söz alan Doğan Ergün, şu ifadeleri kullandı: Türkiye’yi geziyoruz. Pek çok toplantıya katıldık. Kişisel olarak gördüğümüz sorun şu: Bu ülke nasıl değişecek. Değişecek mi değişmeyecek mi? Bu herkesin zihninde. İnsanlar umut görmek istiyorlar. Ancak maalesef bu seçimlerde de değişim fikrinin yenilerek çıktığını görmekteyiz. Biz hayat soldan bakanal4r olarak şöyle bir sorunumuzu var: Gençler bize baktıkları zaman değişimi çok fazla görmüyorlar da eskiden şöyleydi böyleydi diyen lanet olsun bu sisteme diyen insanları görüyorlar. Önce galiba biz nasıl bir hayal kuruyoruz ve nasıl bir değişim fikrimiz var, onun üzerine soldan bakanlar olarak düşünmemiz lazım. Galiba değişim kimliğimizi bence kaybettik. Bu bağlamda bunun üzerine düşünmek için kitap fuarı en önemli yerlerden biri. Biz sadece tepki duyduğumuz şeyleri dile getirerek hayat dair yeni bir şeyler söylemiş olmuyoruz.

Ülkede sol yana olan insanlara güzel hayaller kurma üzerine biraz daha düşünmemiz gerekiyor.  İnsanlara güzelliği eşitliği hayal ettirmemiz gerekiyor.”

HIRSIZIN PARTİSİ ÖNEMLİ DEĞİL, HIRSIZ HIRSIZDIR

İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ise değişim çabalarına dikkat çekerek şunları söyledi:

Mevcut sistem insanların hayal kurmalarını elinden almıştır. Mevcut iktidar bizim hayallerimiz umutlarımızı bitirmek için uğraşıyorlar ve sonrasında toplumu teslim almaya çalışıyorlar.  Dünyayla ilişkimizi kesmeye çalışıyorlar. Bütün bir ülkeyi açık bir cezaevine çevrilmiştir.  Ancak umut etmek zorundayız. 20 yıllık bir iktidardan kurtulacağımız inancımız son seçimlerde ortaya çıktı. Canımız sıkıldı, moralimiz bozuldu. Biz bu iktidarla ilgili seçimden önce ne söylediysek hepsi doğruydu.  Yüzde 52 değil isterse Kenan Evren gibi yüzde 92 bile alsa fark etmiyor. Biz haksızlıkları anlatmakla yükümlüyüz. Bu bir sorumluluk.   

Ancak bu seçimleri nihayetine kaybettik. Bu yokmuş gibi de davranamayız. Yenilginin sahibi yoktur. Kuşkusuz bunun sorumlusu tek bir kişi değildir.

Açık yüreklilikle biz neyi yanlış yaptık diye sormalıyız. Bu soruyu samimi bir şekilde sormayıp yanıt aramayan kişi yarına dair çözüm üretemez. Ortada bir yenilgi varsa herkes kendi payına düşeni almalı.

İktidarın muhalefeti eksikleri üzerinden yıpratmaya çalışıyor. Biz niye tartışıyoruz. Yarını kazanmak, yarınlar daha güzel olsun diye tartışıyoruz. Biz işçi partisi olarak beklemediğimiz bir sonuçla karşılaştık. Seçimlerin ikinci turunda biz çok çaba sarfettik. Sonrasında da ülke genelinde gezdik yurttaşları dinledik.

Sarıgöl'ün yeşil ovası beyaza büründü Sarıgöl'ün yeşil ovası beyaza büründü

Bu işler 4-5 yılda bir gidip oy kullanmakla olmaz. Vatandaşı sadece oy kullanan kişi konumuna getirmek yanlış. Yurttaş demek sadece oy kullanan n değil her zaman fikrini söyleyen, itiraz eden kişidir.  

2028’e kadar sabredelim. Sonra seçimlere birkaç ay kala çalışır seçimleri kazanırız diye düşünüyorsak yanılıyoruz. Böyle değişim olmaz. Bu mümkün değildir. Önemli olan bugünden seçime kadar sisin haksızlığa karşı sesiniz yükseltmektir.  

İktidar diyor ki benim yanımda olursun güçlü olursun. Biz bu anlayışlı yıkmalıyız. Örtülü halk olmadan sadece seçimle sonuç almak mümkün değildir.  

AKP ne yaparsa bizde onun gibi yapıp ona benzeyerek iktidarı düşürelim anlayışını muhalefete de kabul ettirdiler. Ancak AKP’ye benzeyerek değil AKP’den ne kadar uzaklaşırsak halka o kadar yaklaşırız.

AKP’den kurtulmak istiyorsak sorumluluk alacağız. Örgütlenmediğimiz sürece kol kola omuz omuza vermediğimiz sürece başarılı olamayız.

Bizim köklü bir değişime ihtiyacımız var. Yerel seçimlerde de tek adamları değil halkla iç içe insanları seçelim.  

Hırsızın partisi olmaz. Hırsız hırsızdır. Ve biz buna karşı durmalıyız. Rantçı belediyeye, emek düşmanı belediyeye bu anlayışa karşı sesimizi yükseltmemiz lazım.  Bugüne kadar sosyalistler 8-10 tane belediye başkanı kazanmıştır. Ama bugüne kadar para aldı diye bir çamuru bile atılamadı. Hırsızın partisi olmaz, hırsız hırsızdır. O yüzden doğru kişileri tercih etmeli ve seçmeliyiz.”   

Söyleşinin ardından kitap imzalama etkinliğine geçildi. Erkan Baş ve diğer yazarlar kitapseverlerden büyük ilgi gördü.

Editör: Murat Yalçın