Looks Hotelde gerçekleşen programda MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili ve Milletvekili Adayı Erkan Akçay, Milletvekili Adayı Şehnaz Arık Güvendik, Ege İhracatçılar Derneği’nin konuğu oldu. Programa MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, MHP Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar, MHP KAÇEP Başkanı Neşe Köz ve partililer katıldı. 

Ege İhracatçılar Derneği Ayberk Aloğlu, “EGEİD olarak her seçim dönemi hem sayın vekillerimizi tanıyalım hem kendi aramızda istişare ederek hem şehrimiz hem ülkemiz için daha iyi neler yapabiliriz onları karşılıklı konuşmak için bu organizasyonu yapıyoruz. EGEİD olarak 68 üyenin bulunduğu bir kurumuz. Ülkemizin ihracatına, ekonomisine destek vermeye çalışıyoruz. Aramızda her sektörden üyelerimiz var. Bütün adaylara seçimlerde başarılar diliyorum ” dedi. 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Ege İhracatçılar Derneğine bu güzel program için teşekkür etti. Akçay, 14 Mayısta Türkiye geneli olarak seçime gideceğini belirtti. Akçay, MHP olarak 2,5 yıl önce aday belli karar net diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladıklarını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ekonomide güçlü bir kadro kurduk, Mehmet Şimşek'e itimadımız tam" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ekonomide güçlü bir kadro kurduk, Mehmet Şimşek'e itimadımız tam"

Akçay, iş insanlarının çeşitli riskleri göze alarak birçok alanda girişimde bulunduğunu vurgulayarak, iş insanlarının girişimlerini belirleyen faktörlerin olduğunu, bunun başında istikrarın geldiğini kaydetti. Akçay, ülkemizde siyasi istikrarla birlikte girişimlerin de başarıya ulaştığını ifade etti. 1946 Temmuz ile 24 Haziran 2018 tarihleri arasında geçirilen siyasi ortamdan bahseden Akçay, “Türkiye Cumhuriyeti olarak çok partili siyasi parti hayatını benimsediğimiz Temmuz 1946 ve 24 Haziran 2018. Aradan geçen süre 72 yıl. 72 yıl içerisinde siyaseten hangi somut sonuçlar çıkmış. Bu süre zarfında 52 hükümet kurulmuş. Kurulan hükümetlerin çoğu komisyon hükümeti, azınlık hükümeti, darbe hükümeti, tek başına hükümet kurulmuş. Çok fazla krizler çıkmış. Darbeler olmuş. Siyasi istikrarsızlık dönemlerinde kaybolan yıllarımız olmuştur. Yapılmak istenenler hep geride kaldı. 24 Haziran 2018 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye siyasi istikrara kavuşmuştur. Bu çok önemli bir kazanımdır. Ülkemize istikrarı kazandıran bu siyaset sistemini çok iyi bilmemiz lazım. Bu sistemi bütün kurum ve kurumlarda ele alıp Türkiye’nin gücüne güç katan, insanlarımızın mutluluğuna, huzuruna katkı sağlayacak bir sistemdir. Bu yeni yönetim sistemi üzerinden 5 yıl geçti. Bu 5 yılda neler oldu. Bunun muhasebesini yapmamız gerekiyor. Bu 5 yılda yapılanlar belki de son 40-50 yılda yapılanlardan çok daha fazladır. Türkiye her alanda bir yükselişe, bir sıçramaya geçmiştir. Türkiye yönetim sisteminin sağladığı imkanları da göz önüne aldığımızda hızlı atılan adımlarla yerli ve milli başarılarını kazandırdı.” Dedi. 

Millet ittifakına eleştirilerini sürdüren Akçay, “Karşımızda Millet ittifakı dediğimiz zillet İttifakı var. Eski sisteme döneceğiz demeye utandıkları için güçlü parlamenter sisteme geçeceğiz diyorlar. Gerekirse baş veririz ama baş eğmeyiz boşuna söylenmiş bir söz değil. Milliyetçi Hareket Partisi olarak TBMM çok sayıda milletvekillerini temsil edeceğimize inanıyoruz. Manisalı seçmenlerimizin 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanımıza ve MHP'ye oy vermelerini istiyoruz. Türkiye yükselişine devam edecektir. Tüm siyasi partiler siyasi ittifaklar görüşlerini dile getiriyor. Bugüne kadar millet ittifakının bir projesini göremedik. Sadece anti projeleri var. Eskiye döneceğiz diyorlar. CHP IP Atatürk'ten bahsediyorlar. Siyasi partiler resmi belgeleriyle konuşur. Cumhur ittifakının protokolü 4 partinin imzalarını taşır. Millet İttifakı da 6 parti başkanının imzasını taşıyor. İki ittifakının ilkelerini göz önüne alacağım. Cumhur ittifakı Cumhur ittifakı Atatürk'ün muhasır medeniyet hedefine erişmesini hedef edinmiştir. Millet ittifakının Protokolüne baktığımızda ne Atatürk var ne Türkiye Cumhuriyeti var. Sürekli farklılara vurgu yapmak, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız ifadeleri var.  Atatürk'ü kullanmaya çalışıyorlar. Atatürk'e hakaret edenler orada. Siz ne hakla Atatürk'ten bahsediyorsunuz. Protokolüne Atatürk'ü koyamayan bir ittifak olamaz. Milletimize de hiçbir şey ifade etmiyorlar. "  diye konuştu.

Editör: Ali Gözen