​Mevlana diyor ki ‘’Aynı dille konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler.’’ Yazacaklarımın çoğumuzun ortak fikri olduğuna inanıyorum.
Her toplumun kendine has değerleri vardır; ama dünyadaki en güzel değerlere sahip milletlerin en başında geldiğimiz mutlak. Millet olarak ortak özelliklerimiz arasında özet olarak sayabileceklerimiz ;
• Türkler başka milletlere ve dinlere saygılıdırlar, tarih bunun örnekleriyle doludur.
• Türkler; edepli, terbiyeli, akıllı ve azimlidir; hoşgörülüdür ve tedbir sahibidir.
• Türkler; sağlam yapılıdır, cesurdur, kahramandır.
• Türkler; temiz kalpli, açık sözlü ve açık yüreklidir.
• Türkler teşkilatçıdır; dolayısıyla itaatin, emir-komutanın ne olduğunu çok iyi bilir.
• Türkler yurtlarını çok severler.
• Türkler merhametli ve misafirperverdirler.
Tam da bu düşüncelerimin üstüne dünyada olup biten eziyetler, petrol ve yeraltı zenginlikleri adına yapılan her şey ortadayken Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin yok öyle bir şey dediği kararlar dururken…
Dün gece yapılan bir açıklamayla Türklerin soykırım yaptığı iddiası tam bir komedi gösterisi gibi düştü ajanslara. Açıklamayı yapanların çıkarları için kullandığı günübirlik siyasi şantaj malzemesi haline gelen bu konu, kendimi bildim bileli her yıl tekrarlanıyordu. Nihayet sonuca erdi, artık biz de ne yapacaksak devlet olarak, tarihçiler olarak, millet olarak ona göre karar almalıyız. Niyet belli plan belli ve her şey apaçık ortaya döküldü. Büyük Türk milleti elbette ki birlik olup bu oyunlarla baş edebilecek tarihi birikim ve güce sahip. Bu konuyu gerçek ilgililerine bırakıyor, çamur at izi kalsın politikasının işe yaramadığını tez zamanda görmeyi ümit ediyorum.
Tüm bu iftiralara rağmen Büyük ve Güçlü Türkiye için biz yine de değerlerimize sahip çıkmayı gelecek nesillerimize aktarmayı sürdürmeliyiz.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda da Değerler Eğitimi Projesi kapsamında uyguladığı ve desteklediği güzellikleri devam ettirmek hepimizin evlatlarına borcudur. Her birinden ayrı birer kitap yazılabilecek kavramlar…
​Sadece bu değerler üzerinden yürüyen bir dünya, bir Türkiye olduğunu düşündüm, inanın, herkesin mutlu olduğu bir dünya geldi gözümün önüne. Tüm dünya barışı, mutluluğu ve huzuru bu değerlerin üzerine kurulabiliyorsa o halde hepimiz, hayatımızın vazgeçilmez prensipleri olarak bu duygulara sahip çıkmalıyız. 
· Sevgi,   · Sorumluluk,   · Saygı, · Hoşgörü‐ duyarlılık, · Özgüven, · Empati, · Adil olma, · Cesaret, liderlik   · Nezaket, · Dostluk, · Yardımlaşma, dayanışma, · Temizlik, · Doğruluk, dürüstlük · Aile birliğine önem verme,   · Bağımsız ve özgür düşünebilme, · İyimserlik, · Estetik duyguların geliştirilmesi,   · Misafirperverlik,   · Vatanseverlik · İyilik, · Çalışkanlık, · Paylaşımcı olmak, · Şefkat-merhamet, · Selamlaşma, · Alçakgönüllülük, · Kültürel mirasa sahip çıkma, · Fedakârlık.
Hepsi birbirinden kıymetli kavramlar madem; öyleyse evde, okulda, sokakta, her yerde bu değerleri yaşayalım, yaşatalım. Ancak o zaman bu hayat, yaşamaya değer olacaktır.
Saygılarımla…