Vehbi Sarıhan
MANİSA (İHA) -
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yaşayan Serhat Akkaya, iki çocuğu ile birlikte Dadağlı Mahallesi ve Sarıgöl-Buldan eski karayolu üzerinde bulunan Dallas olarak bilinen ormana yakın yollarda gün boyu cam şişe ve benzeri atıkları topladı.


Çocuklarına ve gelecek kuşaklara yemyeşil bir orman bırakmanın şuurunu aşılamak için böyle bir girişimde bulunduğunu dile getiren Serhat Akkaya (43), "Bugün ormanı sevmek ve doğayı korumak ile ilgili olarak çocuklarımla beraber Dallas ve Dadağlı ormanlarındaki yol kenarlarında şişe atıklarını topladık. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için hepimizin çok büyük sorumluluğu var. Bu sorumluluğun şuurunu çocuklarım Said Himmet (11) ve Yavuz Selim (9) ile birlikte yerine getirmeye çalıştık" dedi.

Manisa'da feci kaza! Otomobil elektrikli bisiklete çarptı: 1 kişi hayatını kaybetti Manisa'da feci kaza! Otomobil elektrikli bisiklete çarptı: 1 kişi hayatını kaybetti


Bu tür etkinliklerin küçük yaşlardan itibaren alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini anlatan Akkaya, "Çocuklarım bana, 'Baba bu kadar şişeyi neden orman yolu kıyısına atıyorlar. Cam kırıkları mercek görevi yapar. Orman yangınları çıkabilir. İnsanların daha duyarlı olmaları gerekmez mi' diye bana soruyorlardı. Ben de bu hafta sonunu çocuklarımla birlikte cam atıkları toplayarak geçirmeye karar verdim. Bu yaptığımız davranış diğer insanlara da örnek olur ve artık kimse atıklarını ormanlara veya başka yerlere atmazlar" dedi.

Editör: Ali Gözen