İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun değişim çağrısına benzer bir çağrıda bulunan CHP’li Akhisar Belediye Başkanı besim Dutlulu şu ifadelere yer verdi:  

Ülkede muhalefet psikolojik olarak kaybetti. Teşkilatta aşağıdan yukarıya değişim olmadan bu psikolojinin düzelmesi çok zor. Muhalif seçmenin gönlünü tekrar kazanmadan da yerel seçimlerde ülke genelinde başarının gelmesi kolay değil.

Herkes değişimden bahsediyor ama kimse koltuğunu bırakmaktan bahsetmiyor. Bu seçimde hep beraber muhalifleri umutlandırdık hep beraber onları hayal kırıklığına uğrattık. Daha bir tane ilçe başkanının başaramadık ben yokum dediğini duymadım. Herkes oturduğu koltuğun sevdasında.

Eğer bu ülkenin Atatürkçü, Cumhuriyetçi muhaliflerine bir umut olacaksa biz belediye başkanları dahil herkesin koltuğunun sorgulanması şart. Değişimin lafta kalmaması gereken hassas günlerden geçiyoruz. Söyleyeceklerim bunlar, saygılarımla.

Manisa’da yüzlerce litre sahte zeytinyağı ele geçirildi! Manisa’da yüzlerce litre sahte zeytinyağı ele geçirildi!

Besim Dutlulu, Ekrem İmamoğlu’nun daha önce ziyaret ettiği bir isim. Dutlulu’nun bu açıklaması İmamoğlu’na destek şeklinde algılandı.  

Editör: Murat Yalçın