CHP'de Olağan Kurultay sürecine ilişkin hazırlıklar sürerken, kurultay takviminin eylül ayında başlaması planlanıyor. Buna göre, 16 Eylül'de üyelik listeleri askıya çıkarılacak ve kurultay süreci resmen başlayacak. Sürecin en az dört ay sürmesi bekleniyor.
Mahkemenin "mutlak butlan" kararının ardından oluşturulan CHP yönetimi, kurultay hazırlıklarını sürdürürken, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) da Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık üç saat süren toplantıda Afyonkarahisar, Giresun, Trabzon, Yozgat, Burdur, Aydın ve Tekirdağ il başkanları görevden alındı.
Bu kararlarla birlikte, söz konusu yönetimin göreve gelmesinin ardından görevden alınan il başkanı sayısı 43'e yükseldi. MYK toplantısında ayrıca 14 il başkanının atanması kararlaştırıldı. Daha önce yapılan 15 atamayla birlikte yeni atanan il başkanı sayısı 29 oldu.
Parti kaynakları, temmuz ayı sonunda il başkanları toplantısının yapılmasının planlandığını, örgüt çalışmalarının hızlandırılması amacıyla saha ziyaretlerine başlanacağını belirtti. Bu kapsamda Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK üyeleri ile milletvekillerine il ziyaretleri gerçekleştirmeleri yönünde talimat verdiği ifade edildi. Ziyaretlerde, yeni il başkanlarının göreve başladığı illerde teşkilatlarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelinmesi planlanıyor.
Öte yandan, parti yönetimini tanımayan bazı illerde yaşanan gelişmelerin de MYK toplantısında ele alındığı, gerekli görülmesi halinde bazı illere müfettiş görevlendirilebileceği belirtildi.
Kurultay hazırlıklarını yürüten komisyonun çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran parti kaynakları, eylül ayının ilk haftasına kadar hazırlıkların tamamlanmasının hedeflendiğini, 16 Eylül'de üyelik listelerinin askıya çıkarılmasıyla birlikte Olağan Kurultay sürecinin resmen başlayacağını ifade etti.



