Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kaybedilmesinden sonra hedef tahtası haline gelen ve liderliği sorgulanmaya başlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakmasını isteyenlerin sayısı bir hayli fazla... Hal böyleyken Kılıçdaroğlu'nun yerine kimin geçeceği sorusu da sorulmaya başlandı. Yapılan bir anket çalışmasında katılımcılara "CHP'deki en güvenilir siyaset kim?" sorusu yöneltildi. Soruya yanıt verenlerin yüzde 55.7'si tercihini Özgür Özel'den yana kullandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise kendine ikinci sırada yer bulabildi.

8 yıl sonra bir ilk... Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Lideri Özel görüşmesi başladı 8 yıl sonra bir ilk... Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Lideri Özel görüşmesi başladı

MUSTAFA SARIGÜL ÜÇÜNCÜ SIRADA

İmamoğlu'nun yüzde 53 ile ikinci sırada yer aldığı araştırmada CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül yüzde 44.1 ile üçüncü sırada, Ali Mahir Başarır yüzde 42 ile dördüncü sırada, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise yüzde 40.7 ile beşinci sırada yer aldı.

MANSUR YAVAŞ'A SOĞUK DUŞ

Ankette en dikkat çeken isim ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. Bir dönem cumhurbaşkanı adaylığı için ismi gündeme gelen Yavaş yüzde 36.4 ile Oğuz Kaan Salıcı ve Ahmet Akın gibi isimlerin gerisinde kalarak ankette kendine 8. sırada yer bulabildi.

İşte o anketten çıkan sonuç;

'CHP'deki en güvenilir siyaset kim?' anketi! Birinci sıradaki isim İmamoğlu değil

Editör: Ali Gözen