Aylardır beklenen karar açıklandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı MHP’de kaldı. Cumhur İttifakı'nın ortak adayı MHP'li olacak.
AK Parti ve MHP heyetleri bugün 13. kez bir araya geldi.
Cumhur İttifakı uzlaşıya vardı
Yapılan çalışmalar sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'dan açıklama geldi.
Feti Yıldız yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı'nın yerel seçimler için tam mutabakata vardığını duyurdu.
28 büyükşehir AK Parti'de
Anlaşmayla ilgili detaylar veren Yıldız, "30 büyükşehirin 28'in AK Parti, 2'sinde ise MHP aday çıkaracak" açıklamasında bulundu.
Manisa ve Mersin MHP'de
Yıldız, Manisa veMersin'in MHP'nin aday çıkaracağını diğer büyükşehirlerde AK Parti'nin destekleneceğini belirtti.

CENGİZ ERGÜN’ÜN ADAYLIĞI KESİN Mİ? 
Beklenen bu anlaşma sonrası gözler Cengiz Ergün’e çevrildi. Ergün geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etmişti. MHP’nin ülke genelindeki tek büyükşehir belediye başkanı olan Ergün’ün yeniden aday gösterilmesine bu durumda kesin gözüyle bakılıyor.   
Ergün 2009, 2014, 2019 seçimlerinde zafer kazandı. 2024 yerel seçimleri öncesinde Ergün’ün 4. kez aday gösterilmesiyle Manisa siyasi tarihinde yeni bir ilk daha yaşanmış olacak. 
Cengiz Ergün, Manisa’nın tarihinde 3 kez üst üste belediye başkanı seçilen tek isim olmanın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin ilk başkanı olarak tarihe geçti.  

CENGİZ ERGÜN KİMDİR?
1960 yılında Manisa'da doğdu ve zorunlu ayrılıklar dışında hayatının büyük bir bölümünü Manisa'da geçirdi. Üniversite eğitimini Muğla Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamladı. 1980 yılında mezun oldu ve iş hayatına atıldı. 1981 yılında evlendi.
Müteahhit olarak Uncubozköy Mahallesi'nde birçok konut inşa etti.  
1999-2000 futbol sezonun ikinci yarısında Manisaspor Kulübü Genel Kurulunda Başkan seçildi. Başkan olarak yönetim kurulundaki diğer arkadaşlarıyla birlikte 2004-2005 futbol sezonunda tarihinde ilk defa Manisaspor'u Süper Lig'e taşıdı.
27 Aralık 2008 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Manisa Belediye Başkan Adayı olarak Manisa halkının karşısına çıktı.
29 Mart 2009 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde Manisa halkının teveccühü ile Manisa tarihinin en yüksek oyunu alarak Manisa Belediye Başkanı seçildi. 
Cengiz Ergün, 30 Mart 2014 Yerel Seçiminde yeniden MHP'den Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
Ergün 2019 yerel seçimlerinde aynı başarıyı tekrarlayarak yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi. 

Altın fiyatları düşmeye devam ediyor! Altın fiyatları düşmeye devam ediyor!


 

Editör: Murat Yalçın