Yunusemre Belediyesi'nden verginizi unutmayın çağrısı Yunusemre Belediyesi'nden verginizi unutmayın çağrısı

Manisa'da özellikle cenazelerde ve çeşitli toplantılarda sempatik hareketleriyle tanınan Anıl ve Atıl, bakıma muhtaç oldukları gerekçesiyle Manisa'dan Muğla'nın Fethiye ilçesindeki bakımevine gönderildiler. 

Gelişme Manisa'da vatandaşlar tarafından üzüntüyle karşılandı. 

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Manisalı hemşerilerimizin yakından tanıdığı, sevdiği,  kronik bir çok rahatsızlıkları bulunan, zihinsel engelli Anıl ve Atıl Andiç kardeşler, yaşlarının ilerlemesi ve kronik rahatsızlıklarının artması sebebiyle, sağlıklı ve temiz bir yaşam ortamında, özel bir bakımla yaşamaya ihtiyaç duyar hale gelmiştir.  22. Dönem TBMM Başkanımız Sayın Bülent Arınç’ın özel ilgisi ve çabasıyla, Aile ve Sosyal politikalar bakanlığımızla irtibata geçilmiş bakanlık gözetiminde; yerinde yapılan inceleme sonucunda, kendi kendilerine bakım imkanı olmadığı, evlerinde sağlıklı bir yaşam ortamı olmadığı tespit edilmiş, Manisada mevcut özel bakım yerlerinde yer olmaması nedeniyle acil olarak, Muğla Fethiye ilçesindeki devlet kontrolündeki özel bakım merkezine yerleştirilmelerine karar verilmiştir. Yıllardır, fedakar, yardımsever Manisa’lı hemşerilerimizin ve belediyemizin destekleriyle belli ihtiyaçları karşılanan, Anıl ve Atıl kardeşlerin, özel bakım merkezinde rehabilitasyon ve tedavi süreçleri hızlı bir şekilde başlatılmıştır. Zaman içerisinde Manisada herhangi bir boşluk olması durumunda, Manisa’ya getirilmeleri söz konusudur. Yine zaman içerisinde evlerinde bakım şartlarının oluşması durumunda, özel bir bakıcı hizmetiyle, tekrar kendi evlerinde yaşamaları da gündeme gelebilir. Yıllardır belediyemizin himayesinde;  destek olduğumuz, ihtiyaçlarını ve bakımlarını yapmaya çalıştığımız, Anıl ve Atıl kardeşlerin durumunu yakından takip ediyor,
özel bakım evindeki tedavi ve bakım süreçleriyle ilgili her türlü desteği vermeye devam edeceğimizin, hemşerilerimiz tarafından bilinmesini istiyoruz. Bugün Muğla’da ki Rehabilitasyon ve Özel Bakım merkezininin yetkilileri ile yaptığımız telefon görüşmesin de, rehabilitasyon süreçlerinin ve durumlarının gayet iyi olduğunu bizzat öğrendim. Herhangi bir durumda, irtibat halinde olacağımızı da teyit ettik. Bayram sonrasında da inşallah kendilerini bakım merkezinde ziyaret ederek, hemşerilerimizin selamlarını ileteceğiz."

Editör: Ali Gözen