18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Garnizon Şehitliğinde başlayan programa TBMM MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Palabıyık, Tuğgeneral Zafer Tombul, Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, ilçe kaymakamları, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Memiş, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Daire Başkanları, ilçe belediye başkan yardımcıları, şehit ve gazi dernekleri, şehit ve gazilerin yakınları, siyasi partilerin temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Garnizon Şehitliğindeki program kurum çelenklerinin sunulmasıyla başladı. Saygı Duruşunda bulunulması, saygı atışı ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, şehitlik defterini imzalayarak, konuşma yaptı. Şehitlerimiz adına Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Protokol üyeleri ve katılımcıların şehit kabirlerini ziyaret ederek karanfil bırakmasının ardından Garnizon Şehitliği’nde program noktalandı. 

Emniyet Müdürü Aktaş hem vatandaşlarla buluştu hem de bir ilki gerçekleştirdi Emniyet Müdürü Aktaş hem vatandaşlarla buluştu hem de bir ilki gerçekleştirdi

Manisa Garnizon Şehitliğindeki programın devamında protokol üyeleri Polis Şehitliğini de ziyaret etti. Burada da dualar edildikten sonra şehit polislerin mezarlarına karanfil bırakıldı. 

 Çanakkale Geçilmez ! 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yılı münasebetiyle düzenlenen program kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu da ziyaret edildi. Rehber eşliğinde eserleri inceleyen protokol üyeleri, savaş esnasında yaşanan olayları dinlerken duygu dolu anlar yaşadılar.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yılı dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Manisa’da da program düzenlendi. Programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Palabıyık da katıldı. 

Editör: Ali Gözen