Yapılandırılan borçlarda peşin ödeme ve ilk 2 taksitin yatırılması için tanınan süre bugün doluyor. Yaklaşık 4.5 milyon kişi 265.4 milyar liralık borcunu ödemek için başvururken, yapılandırmanın bozulmaması için ilk 2 taksitin bugün akşama kadar yapılması gerekiyor.

Yapılandırma hükümlerinden yararlanmaya devam edilebilmesi için ilk 2 taksitin süresinde ve tam ödenmesi şartı bulunuyor.

Başvuru sırasında tercih edilen taksit sayısından daha az sayıda taksitle ödeme yapılması mümkün olup, bu durumda ödenecek tutar ilgili katsayıya göre düzeltilecek.

MTV İÇİN DE SON GÜN
Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet adresi 'www.gib.gov. tr'den, İnteraktif Vergi Dairesi  ve GİB Mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda ödeme imkânı bulunuyor.

Anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartı ya da banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlardan, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından, vergi dairesi veznelerinden ya da PTT şubelerinden de yatırılabiliyor.

Manisa'da taze bağ yaprağı alımları başladı! Kilosu ne kadar? Manisa'da taze bağ yaprağı alımları başladı! Kilosu ne kadar?

Öte yandan, 2022'de elde edilen gelir unsurlarına ilişkin gelir vergisinin ikinci taksit ödeme süresi de bugün dolacak. Ayrıca, 2023 yılına ait motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ikinci taksit ödeme dönemi de bugün sona erecek.

Editör: Ali Gözen