Murat Baybatur, gençlik kolları üyeliğiyle girdiği Ak Parti’de çeşitli kademlerde önemli görevler üstlendi. İl başkanlığının ardından Ak Parti Manisa Milletvekilli seçilen Baybatur, MKYK üyeliğiyle partinin üst kademesinde Manisa’yı üç dönem temsil etti. 
Baybatur son genel seçimde 2.sıradan tekrar milletvekili seçildi. 
AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresinde birçok isim değişti. Onlardan biri de Baybatur’du. Üç dönemdir MKYK’da yer alan Baybatur, görevi yeni gelenlere devretti. 

AÇIKLAMA GELDİ...  

Partideki bu değişim eleştirileri de beraberinde getirdi. Murat Baybatur konuya bir mesajla açıklık getirdi. Baybatur şunları söyledi:   
AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongremizin öncelikle Teşkilatlarımıza, Ülkemize ve Milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Manisa Milletvekilimiz Ahmet Mücahit Arınç kardeşimi de gönülden tebrik ediyorum.
Bu vesileyle 2016 yılında son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile başlayan ve Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan''la 7 yıl gibi uzun süredir devam eden MKYK'daki görevim sona ermiştir. 
Bunun olması gayet doğal ve benim beklediğim bir durumdu. Partimizin en büyük gücü yenilenmek, tazelenmek ve değişimdir.
Bu vesile ile mesaj gönderen arayan dostlarımıza şunu ifade etmek isterim; biz de görev istenmez verilir, olunca iyi olmayınca kötü diye bir şey asla olmaz. Biz liderimiz Recep Tayyip Erdoğan''ın ve davamızın emrindeyiz. 
Manisa'mıza hizmet etmeye Milletvekilliği süremiz ve nefesimiz sona erene kadar devam edeceğiz. 
Dedikodulara ve yalanlara itibar etmeyin,
Hedefimiz Büyük, Güçlü ve Müreffeh Türkiye'yi inşa etmeye devam etmektir. Saygılarımla..

Halk Ekmek ve Kent lokantasından sonra Halk Mandırası geliyor Halk Ekmek ve Kent lokantasından sonra Halk Mandırası geliyor

Editör: Murat Yalçın