Geçen seneye göre okul masraflarının 2-3 katına çıktığını söyleyen Başkan İksir; “ Öğrenicilerimize velilerimizi rahatlatacak şekilde bir kırtasiye desteği yapılmalı” dedi. 

“VELİLER VE ESNAF DÜŞÜNCELİ”
2023-2024 Eğitim- Öğretim Yılının başlamasına bir aydan az bir süre kalmışken veliler ve kırtasiye esnafı düşünceli. İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir bu konuyu ele alarak yaptığı açıklamada “2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılının başlamasına 1 aydan az bir süre kalmışken, velilerimiz okul masraflarının altından nasıl kalkacaklarını düşünmeye başladı. Geçen seneye göre 2-3 kat artan kırtasiye masrafları karşısında çaresiz kalan velilerimiz bir çıkış yolu aramakta. Bu sorun tek velilerimiz için geçerli değil. Kırtasiye esnafımız da aynı şekilde düşünceli. Özellikle zincir marketlerin ve kurumların karşısında neredeyse bitme durumuna geldiklerini söyleyen kırtasiye esnafımız da bir çözüm yolu istiyor” dedi.

Gençlik Merkezleri Arası Spor Ligi Ege Bölge Finali başladı Gençlik Merkezleri Arası Spor Ligi Ege Bölge Finali başladı

“BİR DEFTERİN FİYATI 18 TL DEN 45 TL YE ÇIKTI”
Fiyatların geçen yıla göre 2-3 kat arttığına vurgu yapan Başkan İksir,” Bugün bir kırtasiye’ye gittiğinizde geçen sene 18 TL’ye aldığınız defter 45 TL olmuş durumda. Yine aynı şekilde 19 TL’ye alınan bir kalem bu sene 27 TL’ye çıkmış durumda. Genel olarak bakacak olursak geçen sene bir öğrencinin sırt çantası 1500 TL ‘ye dolarken bu sene bu fiyat maalesef 3800 TL oldu. Hem de bu masrafların içerisinde okul kıyafeti ve servis ücretleri gibi kalemler bulunmamakta. Sadece kırtasiye masrafı bu şekilde iken 2 – 3 çocuk okutan ailelerimiz bu işin altından nasıl kalkacaklar? İYİ Parti olarak bizim önerimiz velilerimize verilecek bir karta kırtasiye yardımı yüklemesi yaparak masraflarının bir kısmının azaltılması yönündedir. Aynı zamanda bu kırtasiye yardımının kırtasiye esnafımızda kullanılmasının teşvik edilmesi ile de esnafımız bir nefes alacaktır ” dedi. 
“KDV ORANINI DÜŞÜRÜN, ESNAFIN YÜKÜNÜ AZALTIN” 
Kırtasiye esnafının sorunlarına da değinen İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir ; “ Artan fiyatlar karşısında velilerimizin yanında kırtasiye esnafımızda zor durumda. Özellikle Avmlerde bulunan kurumsal mağazalar ve zincir marketler karşısında çaresiz kaldıklarını belirten esnafımız, neredeyse bitme noktasına geldiklerini söylüyor. Kırtasiye esnafının ayakta kalabilmesi ve rekabet gücünü arttırmak için şuan uygulanan %20 KDV oranı elden geçirilerek bir düzenleme yapılabilir. Yapılacak bu düzenleme ile esnafımız biraz da olsa nefes alabilir.” Dedi 

“İYİ PARTİ OLARAK EĞİTİMİ HAK EDİLEN SEVİYEYE ÇIKARACAĞIZ”
Sözlerinin sonunda İYİ Parti’nin eğitim projelerinden bahseden Başkan İksir şunları söyledi; “ İYİ Parti olarak eğitim özelinde “Rüzgar Gülü” ve “İyileştirilmiş Eğitim Modeli” gibi projelerimizle ülkemizde her geçen gün geriye giden eğitim düzeyimizi tekrar toparlayarak OECD ülkeleri düzeyine getireceğiz. Bir ay önce açıklanan OECD raporunda eğitim memnuniyetinde 45. Sırada yer alan ülkemizi hak ettiği düzeye tekrar çıkaracağız.  Öncelikle eğitimi her türlü ideolojiden arındırarak, temiz bir hale getireceğiz. Fırsat eşitliğini sağlayacak ve sağlıklı nesillerin yetişmesi için okullarımızda ücretsiz sabah kahvaltısı ve öğle yemeği vereceğiz. Böylelikle her öğrencimiz nitelikli ve eşit beslenecek. Eğitimden KDV’yi kaldırarak, ticarethaneye dönüşen eğitim sistemini güçlü ve nitelikli müfredat ile uluslararası standartlara tekrar taşıyacağız.”Okullu kart” ile, İlkokul, ortaokul öğrencilerine kırtasiye yardımı ve ücretsiz internet desteği, “genç kart” ile de lise ve üniversite öğrencilerine kırtasiye yardımı, ücretsiz internet ve ulaşım desteği sağlayarak hem öğrencilerimizi hem de velilerimizi sırtlarındaki yüklerden kurtaracağız.”

Editör: Ali Gözen