Altılı Masa’da İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ayrılmasıyla birlikte başlayan tartışmalar yerel siyasete de yansıdı. Milletvekili aday adaylığı nedeniyle il başkanları görevlerinden istifa eden CHP’li Semih Balaban ile İyi Partili Hasan Eryılmaz, yaşanan gelişmelerle ilgili genel başkanlarına destek açıklamaları yaptı.   

ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU’DUR

Semih Balaban yatığı paylaşımda, “Su akar, yolunu bulur. Cumhurbaşkanı adayımız genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu 'dur. Akp - Mhp iktidarına hep birlikte son vereceğiz. Yolumuza devam ediyoruz!" ifadelerini kullandı.  

İYİ Parti Manisa Milletvekili aday adayı Hasan Eryılmaz ise siyasi hırsların süreci bu noktaya getirdiğini savundu. Altılı masa ve ittifak sürecine ilişkin açıklamalar yapan İYİ Partili Eryılmaz, “Altılı masa, parlamenter sisteme geri dönüş için kuruldu. Bu süreçte masadaki tüm siyasi partilerin kurmay heyetleri bir araya gelerek önemli bir demokrasi örneğine imza attı. Daha sonrasında masa, bir Cumhurbaşkanı adayı belirleme masasına dönüştü. İYİ Parti, halkımızın talebi doğrultusunda seçime tek adayla gidilmesi ve kazanılması için bu masada görüşmelere devam etti. Bu süreçte hiçbir parti liderinin aday olmaması gerektiği açıklamaları yapıldı. Genel Başkanımız sayın Meral Akşener, ilk günden itibaren Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını söyleyerek sözünün arkasında durdu. Gelinen noktada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hiçbir ankette en üst sırada çıkmamasına rağmen kendi adaylığını 5 partiye diretti. Genel Başkanımız defalarca ‘kazanacak aday’ ve ‘anketlere bakalım’ açıklamaları yaptı. Tüm kamuoyunun malumudur ki, anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında en güçlü aday İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’tı. Genel Başkanımız, Türk milletinin sesine kulağını tıkamadı ve bu iki ismi masaya önerdi. Ancak bir kişi ve ekibinin şahsi hırsı ve dayatmaları, süreci işletilemez bir noktaya getirdi” dedi.

“MİLLETE KARŞI DEĞİL MİLLET İÇİN SİYASET”

Vali'den Turizm Haftasında "turist niye gelmiyor" sorusu Vali'den Turizm Haftasında "turist niye gelmiyor" sorusu

İYİ Parti Manisa Milletvekili aday adayı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Gelinen noktada Genel Başkanımız bu dayatmaya karşı gelerek, milletimizin istediği iki belediye başkanına da çağrı yaptı. Belediye Başkanları takdirini Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana kullandı. Maalesef bu süreçte Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen ekipten partimize, Genel Başkanımıza çok yakışıksız açıklamalar yapıldı ancak birliğimizin bozulmaması için hepsine göğüs gerdik. Ancak Genel Başkanımızın da dediği gibi, ‘olmadı, olamadı’. Biz masadan kalkmadık, milletin talebini paylaştığımız için masadan kaldırıldık. Bu seçim, Cumhuriyet tarihimizin belki de en kritik seçimi. Bu seçimi bir kişinin veya bir ekibin isteğine, manipülasyonuna, hırsına bırakamayız. Muhalefet liderleri, millete karşı değil millet için siyaset yaptığını hiçbir zaman unutmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Editör: Murat Yalçın