İçişleri Bakanı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Fatih'de bir alışveriş merkezinde Nüfusmatik cihazının açılışını yaptı. Soylu'ya Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan'da eşlik etti. Alışveriş merkezlerinde ve havalimanlarında vatandaşların kullanımına sunulacak olan Nüfusmatik cihazı ile vatandaşlar ehliyet ve kimliklerini nüfus müdürlüklerine gitmeden birleştirebilecek.

"ÇİPLİ EHLİYETİN BİR ÖZELLİĞİ OLACAK"

Yurt dışından getirilen cep telefonları için yeni düzenleme: Süre değişti Yurt dışından getirilen cep telefonları için yeni düzenleme: Süre değişti

Ehliyetimizi de çipli şekilde yapıyoruz. Çipli şekilde yaptığımız ehliyetimizin şöyle bir özelliği olacak, ehliyetimizi kimliğimize yükledik çünkü kimliğimizin çipi vardı. Şimdi çipli ehliyetimiz olacağı için Avrupa'da sürücülerimizin özellikle giderken ehliyet ve kimlik karmaşası olmasın diye bundan sonra kimliği ehliyet içerisinde ekleyebilme kabiliyetini ortaya koyacağız. Yani isteyen ehliyetini, kimliğe isteyen kimliğini ehliyete yükleyebilecek. Tek kimlik şartımız aynen devam etmiş olacak. Bir şey daha yaptık. E imzaları kimliklerimize yükledik"

Editör: Ali Gözen