Ege İhracatçılar Derneği (EGEİD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Yunusemre Belediyesi Sanayi Teknoloji ve Bilişim Komisyonu Başkanı Ayberk Aloğlu, ManisaFM-Manisahaberleri.com ortak yayınına katıldı. Aloğlu, Manisa Aktüel programında Emre Halil Esenkaya'nın sorularını yanıtladı. 
Ayberk Aloğlu, EGEİD'in çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aloğlu, EGEİD'in Ege Bölgesi ve çevresinde ihracatı arttırmayı amaçladığını söyleyerek, en büyük kamu yarının ülkeye döviz sokmak olduğunu dile getirdi.
Yurt dışından gelen ziyaretçilere birçok iş koku hakkında bilgi verdiklerini ifade eden Aloğlu, olumlu dönüşler aldıklarını belirtti.

VOLKSWAGEN YORUMU

Aloğlu, Volkswagen'in Manisa yatırımıyla ilgili olarak "Volkswagen'in gelmesi tabii ki Manisa'mıza fayda sağlayacaktır. 2014 yılında ilk Volkswagen ile görüşen bizdik. O zaman Manisa Girişimci İşadamları Derneği ile beraber Polonya'ya, Varşova'ya gittiğimizde orada yatırım yapılabilir bir şehir olduğunu anlattık. Çağrıda bulunmuştuk. O zaman geleceklerini düşünmüyorduk. Bir faydamız dokunmuşsa ne mutlu bize. Manisa, Avrupa'da iyi yatırım yapılabilir şehir dedi.

ALOĞLU: YENİ YATIRIMLAR GELECEK

Yerli üretimin önemine değinen Aloğlu, halkın yerli ürünlere daha fazla ilgi gösterdiğini vurguladı.
Manisa'nın her konuda yatırıma hazır olduğunu dillendiren Aloğlu, şunları söyledi:
"Manisaya yakında bir bilgisayar firması gelebilir. Bununla ilgili bazen duyumlar alıyoruz. Araba ile gıda ile ilgili yatırımlar gelebilir. Tabii aslında bunları Manisa Organize Sanayi Bölgesi yetkililerimizin açıklaması daha doğru olur. Biz sadece destekçisiyiz, pazarı yerindeyiz. Ege İhracatçıları Derneği Başkanı olarak pazar araştırması bölümündeyiz. Belediye meclis üyesi olarak da alt yapı üst yapıyı yapmak durumundayız. Organize Sanayi Bölgesi çok iyi çalışıyor. Manisa'ya daha fazla yatırım kazandıracağına eminiz."

Ayberk Aloğlu, Manisa FM Yayın Sorumlusu Emre Halil Esenkaya ve Manisahaberleri.com Yazı İşleri Müdürü Diyar Aslan, program bitiminde hatıra fotoğrafı çekildi.