Her yıl olduğu gibi bu yıl da Milli Piyango İdaresi tarafından yapılan 2016 yılı özel çekilişinde 55 milyon liralık büyük ikramiye '0556013' numaralı çeyrek bilete isabet ederek 4 kişiyi milyoner yaptı. Biletlerin satıldığı iller ise İstanbul ve Adana.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Milli Piyango İdaresi tarafından yapılan 2016 yılı özel çekilişinde 55 milyon liralık büyük ikramiye '0556013' numaralı çeyrek bilete isabet ederek 4 kişiyi milyoner yaptı.

Biletlerin satıldığı iller ise İstanbul ve Adana. Yani büyük ikramiye İstanbul ve Adana’ya çıkmış oldu. Büyük ikramiyeyi tek rakamla kaçıranlara ise teselli ikramiyesi ödendi yada ödenecek. Milli Piyango İdaresince yapılan 2016 yılı özel çekilişinde büyük ikramiye ve teselli ikramiyesi her ne kadar Manisa’ya çıkmasa da siyasette Manisa, teselli ve amorti ikramiyesi ile yetinmek zorunda kaldı.

Osmanlı imparatorluğuna yetiştirdiği şehzadelerle, Şehzadeler Şehri olarak anılan Manisa, Bülent Arınç’ın 2007 seçimlerinden sonra Başbakan Yardımcısı olarak kabinede yer aldı ancak, 12 Haziran 2011 ve 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra oluşturulan kabinede Manisa ne acıdır ki bakan çıkaramadı.

AK Parti, 7 Haziran seçimlerinde 4 milletvekili çıkaran Manisa’da, 1 Kasım seçimlerinde 5 milletvekili çıkardı. Seçim günü sandıkta üzerine düşeni fazlasıyla yapan millet Manisa’dan bir bakanlık bekliyordu. Aslında Manisa bakanlığı hak eden iller arasındaydı. Hak ettiği bu bakanlığı neden alamadı? Çünkü gerek İl Teşkilatı gerek İlçe Teşkilatları gerek AK Parti’li Belediye Başkanları gerekse AK Partili Belediye Meclis Üyeleri ve AK Parti’nin önde gelenleri bir bütün halinde hareket etmedi. Hareket etmeyi bırakın, bakanlık konusunda hiç çaba bile göstermedi yada gösterilmek istenmedi.

AK Parti’ye oy veren yüz binlerce seçmen AK Parti Genel Merkezine gidip bakanlık istiyoruz mu diyecekti? İl ve İlçe Teşkilatları kış uykusuna mı yatmıştı? AK Parti’li belediye başkanları, meclis üyeleri ne güne duruyordu? Manisa’da AK Parti teşkilatları 2019 da hem Cumhurbaşkanlığı, hem genel hem de yerel seçimlerin olacağını bilmiyorlar mıydı? AK Parti Manisa’da bakanlık için bir bütün halinde hareket etmedi demiştim. Evet, bir bütün halinde hareket etmedi. Selçuk Özdağ ve çevresi Kültür ve Turizm Bakanlığı için, Recai Berber ve çevresi ise Tarım bakanlığı için kulis yaptı. Yetersiz kalan bu çalışmalar neticesinde Manisa bakanlığı hak etmesine rağmen bakan çıkaramamış oldu.

Oysaki, İl, İlçe, Gençlik ve Kadın Kolları Teşkilatları, Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri ya Selçuk Özdağ yada Recai Berber ismi üzerinde uzlaşmaya varılıp, bir ve bütün olarak hareket edilmiş olsaydı mutlaka kabinede Manisa’dan bir bakan olurdu diye düşünüyorum. 

Şimdi gelelim Manisa’ya çıkan teselli ve amorti ikramiyesine; Yılbaşındaki büyük ikramiye Manisa’ya çıkmadığı gibi siyasette de büyük ikramiye olan bakanlık Manisa’ya verilmeyince teselli ve amorti ikramiyesi ile yetinmek zorunda kaldık. Yani, Selçuk Özdağ’a verilen AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı Manisa için teselli ikramiyesi, Halil Özkan’a verilen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyeliği ise amorti ikramiyesi olmuş oldu. Diyeceksiniz ki, Manisa’dan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK’sına Semra Kaplan Kıvırcık’da getirildi. Onu nasıl yorumluyorsunuz diye soracak olursanız ki sorduğunuzu da duyar gibi oluyorum. Semra Kaplan Kıvırcık, daha önce görev yapan Şule Tunalı’nın yerine getirildiği için amorti olarak görmediğimi söyleyebilirim. 

Özdağ bir bakan gibi çalışıyor Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığı ile bilinen Selçuk Özdağ’ın Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla gerek MYK gerekse MKYK toplantılarında Manisa’ya yapılacak hizmetlerle ilgili projeleri bire bir olarak ilgili bakanlara sunuyor ve sunacak olması elbette Manisa için büyük bir kazanç. Daha önce ilçe ilçe, köy köy, kasaba kasaba, mahalle mahalle koşturan Selçuk Özdağ’ın adeta bir bakan gibi çalıştığına ve çalışmaya devam edeceğine olan inancım tam olduğu gibi Manisalıların da aynen benim gibi düşündüğü kanaatindeyim. Selçuk Özdağ adeta bir bakan gibi çalışırken gerek Gençlik Kolları MKYK Üyesi Halil Özkan gerekse Kadın Kolları MKYK Üyesi Semra Kaplan Kıvırcık’da bir Bakan Yardımcısı gibi çalışacaklarını düşünüyorum. 
Sözün özü; Bakanlık verilmeyen Manisa’da Selçuk Özdağ teselli, Halil Özkan ise amorti ikramiyesi oldu. 

2016 yılının ilk piyangosu da yeni yürütme kurulu üyeleri ile yapınan il yönetim kurulu toplantısında parti üyeleri Serhat Çağ ve Süleyman benliye çıkmış. İl yönetim kurulu bu üyeleri kesin ihraç istemi ile disipline sevk etmiş, karar onaylanırsa ikramiye el değiştirip il yönetimine geçer onaylanmaz ise yönetim kurulu aldığı bu kararla amorti ikramiyesine fit olur. Selam ve dua ile…