Çocuklardan 23 Nisan'da 'Vatan Marşı' Çocuklardan 23 Nisan'da 'Vatan Marşı'

PPM ( Plastic Pollution Mitigation through STEM Activities) adlı plastik kirliliğini azaltma ve konuda farkındalık oluşturmayı amaçlayan projenin ilk toplantısı 19-23 Şubat tarihleri arasında Polonya’nın Lublin kentinde gerçekleştirildi. Projeye Ali Rıza Çevik Ortaokulunun yanı sıra Polonya ve Estonya’dan okullar da katılım sağlıyor.

Fen Bilimleri Öğretmenleri Tansel Sakacı, Türkan Sakacı ve Turgay Avcı tarafından koordine edilen projede toplam 9 öğretmen, 20 öğrenci hareketliliğinin gerçekleşmesi planlanıyor.

Proje Yürütücüsü Fen Bilimleri Öğretmeni Tansel Sakacı “ Projede plastik kirliliğini azaltma ve bu konuda öğrencilerde farkındalık oluşturma sürecinde STEM etkinliklerinin aktif olarak kullanılacağını ve öğrencilerin yabancı dil gelişimlerinin bu  proje ile destekleneceğini belirtti.”

Okul Müdürü Fevzi Yıldız “ Ali Rıza Çevik Ortaokulu olarak akademik çalışmaların yanında sosyal ve kültürel projeleri de önemsiyoruz.  Erasmus Programı hareketliliklerinin hem öğretmenlerimizin hem öğrencilerimizin gelişimlerine katkı sağlıyor. Bu vesile  projeye katkı sağlayan değerli öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. 
Projemin bir sonraki hareketliliğinin Mayıs ayında Estonya’nın başkenti Talinn’de gerçekleşmesi planlanıyor.

Editör: İclal Çiçek