Son yerel seçimde Cumhur İttifakı’nın iki büyük ortağı Ak Parti ile MHP, Manisa’da iş birliği yapmıştı.  Seçimlerde ortak adaylar çıkaran iki parti, 17 ilçenin 13’ünde kazanırken, 4 ilçede ise Millet İttifakı adına CHP ipi göğüsledi.     

Manisa’nın gelecekteki en büyük sorunu susuzluk olacak Manisa’nın gelecekteki en büyük sorunu susuzluk olacak

2024 yılı yerel seçimleri öncesinde Millet İttifakı dağıldı. CHP ve İYİ Parti tek başına seçimlere giriyor. Cumhur İttifakında ise iş birliği devam ediyor.

Büyükşehirlerde ortak adaylar desteklenecek.  

Mersin ve Manisa’da MHP aday çıkaracak

MHP Türkiye genelinde 2 büyükşehri istedi. Bunlar Mersin ve Manisa… MHP’nin an itibarıyla büyükşehir belediyesini kazandığı tek il Manisa.    

MANİSA’DA HANGİ İLÇE HANGİ PARTİDE?

Manisahaberleri.com’un edindiği bilgiye göre Ak Parti ile MHP, 2019 yerel seçimlerinde yaptıkları anlaşmayı devam ettirecek. Buna göre Şehzadeler, Yunusemre, Akhisar, Soma, Kırkağaç, Köprübaşı, Saruhanlı, Gördes, Demirci, Ahmetli, Gölmarmara ilçeleri geçen seçimde olduğu gibi Ak Parti’de kaldı. Turgutlu, Kula, Alaşehir, Salihli, Sarıgöl ve Selendi’de ise MHP aday çıkaracak.

Büyükşehir Belediyesinde ise MHP’nin adayı desteklenecek. Bu doğrultuda çalışmaların başladığı, her iki partinin adaylarını kısa süre içinde açıklayacağı öğrenildi.   

Editör: Murat Yalçın