HABER: MURAT YALÇIN 

Seçimlere geri sayım başladı. Bugün 28 Ocak. Şubat ayı 29 çekecek. 31 Mart seçimlere tam 2 ay kaldı. Manisa merkez ve ilçelerdeki tüm adaylar ilan edildi. Ak Parti’nin adayları ise henüz açıklanmadı.

AKUT'a yardım hayat kurtarmaktır AKUT'a yardım hayat kurtarmaktır

Bu bir dezavantaj mı?

Siyasi kulislerde en çok sorulan soru şu: Ak Parti’nin adaylarını halen neden açıklamıyor? Alınan bilgiye göre bu durum Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoğun programından kaynaklanıyor. Dün İzmir adaylarını açıklayan Erdoğan’ın bu hafta içinde Manisa ve ilçelerini açıklaması bekleniyor.

Ancak 2 aydan az bir süre kala adayların netleşecek olması Ak Parti’li adayların rakiplerine kıyasla daha az bir zaman diliminde, daha çok koşturması anlamı taşıyor.  Mevcut belediye başkanlarının yeniden aday göstertilmesi durumunda, zaten aylardır sahada olmaları nedeniyle zaman diliminin bir sorun olmayacağı ifade ediliyor. Ancak yeni adaylar için bu zaman dilimi yetmeyebilir.    

Aday adayları ise yaklaşık 2 aydır sahada çalışıyor. Sürecin uzaması aday adaylarının da en az bir aday kadar çaba sarfetmesine neden oldu.  Proje üstüne proje açıklayan aday adayları partinin vereceği son kararı bekliyor.

     

Editör: Murat Yalçın