MANİSA (İHA) -
Gürlekci, 28-30 Haziran tarihleri arasında Yüksekova Doğa Tutkunları tarafından düzenlenen ve faaliyet rehberliğini Kahraman Aytan’ın üstlendiği Cilo (Reşko) dağı alpin tırmanışı gerçekleştirdi. Türkiye ve İranlı sporcular arasında yer alan Vestel personeli Gürlekci de zirve tırmanışını başarılı bir şekilde tamamladı.

Zeyrek, toplu ulaşım sorunu ile ilgili çözüm yolu gösterdi Zeyrek, toplu ulaşım sorunu ile ilgili çözüm yolu gösterdi

Cilo (Reşko) tırmanışı için Gürlekci, 23 kişilik ekiple birlikte 28 Haziran Çarşamba günü ilçeye bağlı 2 bin 100 metre rakımdaki Serpil yaylasından dağın 4 bin 135 metre rakımlı zirvesine ulaşma hedefiyle tırmanışına başladı. 2 bin 930 metredeki Horkedim Talane Yaylası'ndaki kampa ulaşarak ilk geceyi buradaki kamp çadırında geçiren ekip, bir sonraki gün yeniden tırmanışa başladı. 29 Haziran Perşembe günü saat 21.00'de zirve tırmanışına başladıklarını ve yükseldikçe rotanın daha heyecanlı olduğunu belirtilen Gürlekci, ufak çaplı molalar eşliğiyle sırt hattına ulaşan dağcıların 25 dakika mola sonrası sırt hattından geçişleri için sabit hat kurarak teknik ekipmanlarıyla güvenli bir şekilde hattan geçtiklerini ve dağcıların 09.00’da Türkiye’nin ikinci yüksek doruğu Cilo (Reşko) zirvesine ulaştığını belirtti. Dağcılar, birbirinden güzel zirve hatıra fotoğrafları çekerek zirve defterine bir kaç hatıra cümle bırakarak zirveden ayrıldı.



Sekiz yıl sonra bir ilk
Gürlekci, buzulları, yaylaları ve endemik çeşitliliği ile muhteşem bir yer olan ve dört mevsimin bir arada yaşandığı Cilo Dağı’nda dağcılık yapmanın zorluklarını ve güzelliklerini yaşadığı anlatarak, Reşko dağına 8 yıl sonra ilk çıkan dağcılar olduklarını kaydetti.

Editör: Ali Gözen