Tasarrufun faturası yerel basına çıkarıldı Tasarrufun faturası yerel basına çıkarıldı

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri, esnaf kefalet kredilerinde faiz oranlarının yüzde 100’e varan oranlarda artırıldığını duyurdu. Bu faiz artışından, daha önce çekilen ve ödemesi devam eden esnaf kredileri de etkilenecek.
Söz konusu faiz artışı kararının ardından esnafa, “Kooperatifimizden kullanmış olduğunuz değişken faizli işletme kredisinin faiz oranı, Halk Bankası tarafından değiştirilmiştir. Kredileriniz, yeni faiz oranı üzerinden tahsil edilecektir” şeklinde SMS’ler gönderildi.
Faiz artışı kararı, Manisa’daki esnaflar tarafından büyük tepki çekerken, bazı illerdeki esnaf odaları başkanlarının Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine (TESKOMB), bankaya yazı göndermek üzere hazırlık yaptığı ve karara itiraz edecekleri ifade edildi.
MEHMET ÜZEN: BU KARARI GERİ ÇEKİN 
Manisa Elektronik Teknisyenleri Esnaf Odası Başkanı, Manisa Esnaf Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Üzen, hükümetin aldığı kararı geri çekmesi çağrısında bulundu. Üzen; “Esnaf kefalet kredilerinde kullandırılan kredilere ek faiz uygulanması, piyasaların belirsizliği de eklendiğinde bu yükü kaldırması çok zor.  Anayasanın 173’üncü maddesindeki ‘Devlet Esnaf ve Sanatkârı koruyucu ve destekleyici tedbirler alır’ hükmüne istinaden esnaf ve küçük sanatkârın korunması gerekiyor. Esnafımıza ek maliyet uygulanmıştır. Bu yükü duyan tüm esnafımız esnaf odası başkanlarına bu durumun düzeltilmesiyle ilgili taleplerde bulunmaktadırlar. Hükümetimizden beklentimiz uygulanan ek faizden geri adım atılması, ülke genelindeki esnafımızın tek beklentisidir.” Dedi. 

Editör: Murat Yalçın