Salihli ilçe Tarım Müdürlüğü tarafından zeytin üreticilerini zeytinlerde Halkalı Leke hastalığı ve Dal kanserine karşı ilaçlama uyarısında bulundu.

İlçe Tarımdan yapılan açıklamada,

Merve Özbey’le Manisa’da festival coşkusu zirveye çıktı
Merve Özbey’le Manisa’da festival coşkusu zirveye çıktı
İçeriği Görüntüle

"Zeytin Üreticilerinin Dikkatine! Üreticilerimizin Zeytinlerde Halkali Leke hastaligi ve Dal kanserine karsi 02-05 Mayıs 2025 tarihlerinde ruhsatli bir bitki koruma ürünü ile mücadele yapmalari gerekmektedir. Ayrıca pamuklu bit zararlısının yoğunluğu da kontrol edilerek, sadece yoğunluğun görüldüğü bahçelerde veya ağaçlarda zararlıya karşı ruhsatlı bir ilaçla mücadele edilebilir.

Zeytin Dal Kanseri; zeytin ağaçlarının gövde, dal ve sürgünlerinde değişik büyüklükte ur ve siğiller şeklinde görülür. Hasat sırasında oluşan yaralar, şiddetli don olaylarından sonra meydana gelen çatlakların büyüklüğüne göre urlar oluşturur. Bu urlar iletim demetlerini tıkayarak genç sürgünlerde yaprak, çiçek ve meyve dökümüne sebep olur.

Zeytin Pamuklu Biti; En uygun mücadele zamanı, sürgün uçlarında ilk pamuklanma görüldükten 10 gün sonra başlamak üzere, çiçeklenme zamanına kadar olan dönemdir. Yoğunluk fazlaysa İlaçlamaya gerek duyulduğunda ağaçların sadece zarar görmüş dalları ilaçlanmalı, kapama mücadeleden kaçınılmalıdır. Böylece doğal düşmanların fazla zarar görmesi engellenmiş, doğal denge korunmuş olur." ifadelerine yer verildi.