Manisa'nın Alaşehir ilçesinde saat 18.00 sıralarında aniden bastıran yağmurla karışık dolu bağları vurdu. Önce fırtına ardından da yağmurla karışık dolu yağışı Alaşehir’in Tepeköy, Caberfakılı, Işıklar, Killik, Gümüşçay, Caberkamara, Ilgınköy, Çakırcaali, Sobran Mahallesi bölgelerinde bağlara zarar verdi. Bazı bağlarda asmalar yere yattı.

Muazzam Spa’da Türk Hamamı Deneyimi Muazzam Spa’da Türk Hamamı Deneyimi

Ziraat Odası Başkanı incelemelerde bulundu
Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Özer Demir, "Saat 18.00 sıralarında önce fırtına olarak etkili olan, daha sonra ardından yaklaşık 10 dakika etkili olan dolu bağları olumsuz yönde etkiledi. Daha sonra yağmurla karışık yağan dolu ve fırtına Killik ve Ilgınköy Mahallesi bölgelerinde asma direklerinin yıktı. Tepeköy Mahallesi bölgesinden başlayıp, Killik, Caberfakılı, Işıklar, Killik, Gümüşçay, Cberkamara, Yeşilyurt, Sobran, Ilgınköy, Çakırcaali hattında etkili olan fırtına, dolu ve yağmur bağlarda zarar oluşturdu. Havanın açılmasıyla birlikte bizde hemen araziye çıktık. Özellikle doğu-batı yönünde olan bağlarımızda zarar oranı daha yüksek. Zarar oranıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz, ilk tespitlerimize göre zararın yüzde 60 ile yüzde 100 arasında olduğunu tahmin ediyoruz. Zaten rekoltede bir düşüklük vardı. Bir de afat çiftçilerimiz olumsuz yönde etkiledi. Devletimizden çiftçilerimize destek, hatta mümkünse afat bölgesi ilan edilmesini bekliyoruz. Çalışmalarımız devam edecek" dedi.
YENİŞEHİRLİLİOĞLU BAKANLA GÖRÜŞTÜ 
Ak Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, bir paylaşımda bulunarak, “Manisa’mızın Alaşehir ilçesinde meydana gelen dolu yağışı sebebiyle; Killik, Yeşilyurt, Gümüşçay, Sobran ve Ilgınköy mahallelerimizde mahsulleri zarar gören üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Konuyu Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı ve Valimiz Enver Ünlü ile istişare ettik. Mağduriyetlerin ivedilikle giderilmesi, üreticilerimizin alın teri ile yoğurduğu topraklarının gördüğü hasarın ortadan kaldırılması adına ihbarda bulunan çiftçilerimiz için ilgili birimlerimiz hasar tespiti için sahada hazır.
Konuya hassasiyet gösteren Sayın Bakanımıza ve yakından takip eden değerli valimize teşekkür ediyorum.”

BAYBATUR’DAN DESTEK AÇIKLAMASI 
Ak Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, çiftçilerin mağduriyetinin giderileceğine dikkat çekerek, “Alaşehir İlçemize bağlı Killik, Yeşilyurt, Gümüşçay, Sobran ve Ilgınköy mahallerinde meydana gelen dolu yağışı nedeniyle mağduriyet yaşayan çiftçilerimize geçmiş olsun. 
Hükümetimiz her zaman olduğu gibi çiftçilerimizin yine yanında olacak ve tüm mağduriyetleri giderecektir. 
Çiftçilerimize yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, her zaman yanlarında olduğumuzu hatırlatmak istiyorum.“ diye konuştu. 

Editör: Murat Yalçın