Şampiyona, gerçekleştirilen açılış seremonisi ile başladı. Açılışa Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ufuk Özlem, Mustafa Buldu katıldı. Organizasyonda, 15-17 Yaş kategorisinde Manisa, Çanakkale, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Adana, Tekirdağ ve Ankara, 18+ kategorisinde ise Ankara, İzmir, Sakarya ve Manisa illeri yarışıyor. Yarışmalar sonunda milli takıma seçilecek olan sporcular, Antalya'da gerçekleşecek Antalya Uluslararası Cup ve Azerbaycan Bakü'de yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılacak. Hemen ardından İtalya'ya, sonra da Konya'da İslam Oyunları'nda ülkemizi temsil edecek.
Konuyla ilgili konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, şampiyonaya katılan tüm sporculara başarılar diledi. Öztürk, pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşecek şampiyonaya başarılı bir ev sahipliği yapmak istediklerini kaydederek, "Ülkemizin birçok yerinden gelen sporcu, antrenör, hakem kafilesini şehrimizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Şampiyonanın verimli bir şekilde geçmesini diliyor, tüm katılımcılara başarılar diliyorum" diye konuştu.
Manisa’da gerçekleşen şampiyona hakkında bilgi veren Türkiye jimnastik Federasyonu Asbaşkanı İsmail Göktekin,  “Türkiye Jimnastik Federasyonunun bu yıl ki takviminde 9-10 Nisan tarihlerinde 17-15 ile artı 18 yaş grubunda Türkiye Şampiyonasını başlatmış bulunuyoruz. 9 ilden 59 sporcu katılıyor. Bu yarışma Türkiye Şampiyonası ama aynı zamanda 3-5 Mayıs’ta Antalya ilinde Uluslararası bir jimnastik turnuvası yapacağız. Bu turnuvaya da 5 ülke katılacak. Rusya, Romanya, Azerbaycan, Slovakya ve Türkiye katılacak. Burada da Dünya Cimnastik Federasyonu onaylı uluslar arası bir yarışma düzenleyeceğiz” diye konuştu. 
Manisalı Ayşe Begüm Onbaşı’nın dünya çapında bir sporcu olduğunu kaydeden Göktekin, dünya şampiyonlarında elde başarılardan dolayı tanınırlığının fazla olmasıyla uluslar arası turnuvanın düzenlendiğini belirtti.  Asıl hedeflerinin Azerbaycan’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası olduğunu vurgulayan Göktekin, Ayşe Begüm Onbaşı’nın orada ilk üç derece olmasını beklediklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim