Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik başlattığı soruşturma devam ediyor.
Kamuoyunda “Süleymancılar” olarak bilinen yapıya yönelik yürütülen soruşturmada, bugün sabah saatlerinde yeni bir gelişme daha yaşandı.
12 İLDE OPERASYON YAPILDI
Alihan Kuriş örgütüne yönelik Ankara merkezli 12 ilde operasyon düzenlendi.
22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Düzenlenen operasyonda, 38 şüpheliden 22’si gözaltına alındı.
14 şüphelinin yurt dışında olduğu belirlenirken, 2 şüpheli aranıyor.
BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI
Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde, 2026/153745 sayılı soruşturma kapsamında; Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülmekte olan çalışmalar neticesinde; Liderliğini Alihan Kuriş'in yaptığı çıkar amaçlı suç örgütü hakkında, Suç Örgütü Kurma ve Yönetme, Suç Örgütüne Üye Olma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama, Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Dolandırıcılık ve Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçlarından 19.10.2026 günü (Ankara merkezli 12 il, 28 ikamet ve 16 iş yeri adresine) eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda; Başsavcılığımızca hakkında gözaltı kararı verilen 38 şüpheli şahıstan, 22 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Sel suları bir mahalleyi yuttu
Sel suları bir mahalleyi yuttu
İçeriği Görüntüle

14 şüpheli şahsın yurt dışında olduğu tespit edilmiş olup, 2 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalarımız titizlikle devam etmektedir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur."