PROJE ARKADAŞIM VALİ! "Marka Şehir Manisa" kitabını okuyorum Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün ön yazısındaki parantez içindeki titri hoşuma gitti. Halil İbrahim Daşöz Manisa Valisi yanında (proje arkadaşınız) yazıyordu. Harika bir yaklaşım. 251.bin

PROJE ARKADAŞIM VALİ!

"Marka Şehir Manisa" kitabını okuyorum Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün ön yazısındaki parantez içindeki titri hoşuma gitti. Halil İbrahim Daşöz Manisa Valisi yanında (proje arkadaşınız) yazıyordu. Harika bir yaklaşım. 251.bin dev öğrenci kampanyasında öğrencilere yeni bir misyon yüklenmişti. Turizm elçiliği ve bu projede Vali Daşöz arkadaş olarak kendini proje içinde biri olarak görüyordu.

Statü, ünvanların arkasına saklanmak yerine samimi bir arkadaşlık yaklaşımı çok daha etkili olacak iletişimde. Tüm öğrenciler gönüllü "Turizm Elçisi" ilan edilmişti. Sahiden facebookta üç dört bin kişiye ulaşıp yüzlerce sayfa yöneten bu gençler Manisa için inanılmaz işler başarabilirler. Sosyal medyanın gücünden yararlanmak ve 15 marka şehirden biri olan şehirlerini tanıtmak adına iyi işler üretebilirler. Kitapta bir markanın gelişmesi için üç sihirli kelimeyi anlatıyordu Vali Daşöz "farkındalık, tanıtım ve alt yapı". Bunların Manisa için geliştirilmesi halinde turizmde hak ettiği değeri alacağını anlatıyordu.Görsel medyanın büyüsünü gençler fark etmeli üçer dakikalık şehir görüntülerine İngilizce, Rusça, İspanyolca gibi dillerde alt yazı yada seslendirme ile Manisa harika tanıtılır. Bunları yapmak için birilerinden destek aramaya, başkalarından beklentiye de gerek yok. Çok pikselli telefonlarınızı kullanabilirsiniz. Tanıştığınız arkadaşlarınızı Manisa'ya davet edip sonra sizlerde konuk olabilirsiniz. Bunu proje haline getirebilir ve genç yaşta deneyim kazanabilirsiniz.

Gençler siz odaklandığınızda gerçekten çok istediğiniz de neler yapabileceğinizi çok iyi biliyorsunuz.Yapmanız gereken kendinize doğru sorular sormak. Neden yapalım sorusu yerine nasıl yapalım sorusu ile başlayabilirsiniz. Beyniniz sorduğunuz soruya göre sizi mazerete yada sonuca götürecektir. Gelecekte ne yapacağınızı anlamak istiyorsunuz bugün ne yaptığınıza bakmalısınız.

Enerjinizi, zekanızı,marka şehir Manisa için kullanırsanız bu şehrin geleceğinde iz bırakırsınız. Turizm demek deniz kıyısında güneşlenmek değildir. Manisa  Spil ile sağlık turizmi,adrenalin turizmine hizmet edebilir. Kaplıcalar, tarihi doku ve endemik bitkiler ile gerçek farkındalık şehridir Manisa.

Bir şehri anlatabilmenin en iyi yolu anlamak ve tanımaktır. O nedenle öncelikle dev öğrencinin el kitabı Marka Şehir Manisa'yı okumanızı tavsiye ederim. Bu kitabın oluşumunda emeği geçen İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse'ye, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü yılların protokol insanı Erşen Akar'a,Manisa için araştıran arkeolog Altan Türe'ye,Nedim Zurnacı'ya, Kadire Ayzıt Bozkurt'a, Neşe Özer'e ve isimsiz kahramanlara teşekkürler.

Manisa ürettiği değerlerin farkında olun günün birinde üzümden bir arge çalışması ile sıradışı bir marka üretebilirsiniz. Zeytinyağı ile servet kazanabilirsiniz. Sart için bir film çekip sinema kariyerinize başlayabilirsiniz. OSB ile en iyi yatırım kentine yeni insanlar çekebilirsiniz. Tarih sadece geçmişi öğrenmek için yoktur tarih geleceğe yön vermenin sırrılarının keşfidir. O nedenle bu şehirde yaşıyor ve kendinizi Manisa'lı hissediyorsanız proje arkadaşınız Daşöz ile işbirliğine devam edin.

Kitabı elinize alın okuduğunuz yerleri gezin daha da araştırma yapın. Şehrin kimliğine dokunun, ruhunuza sindirin. Kokusunu hissedin, yaşanan tarihi düşünerek olayları değerlendirin. Şehrin coğrafyasını, tarihini bir akademisyen titizliği ve tutkulu bir Manisa'lı ruhu ile araştırın. Öyle çoşkuyla anlatın ki bu şehirde yaşamayanlar sizi kıskansın.