Manisa’nın tarihinde ilk kez bir siyasetçi partisinin genel başkanlık koltuğuna oturdu. Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13 yıllık iktidarına son vererek CHP’nin Genel Başkanı oldu. Özel’in bu başarısı ülke çapında büyük yankı uyandırdı.

Özel’in seçimleri kazanmasında memleketi Manisa’dan verilen büyük önemli rol oynadı.

Halk Ekmek ve Kent lokantasından sonra Halk Mandırası geliyor Halk Ekmek ve Kent lokantasından sonra Halk Mandırası geliyor

ÖZEL’İN VEFASI

Seçimlerin ardından Manisa’nın yolunu tutan Özel, parti teşkilatlarıyla buluştu. Büyük coşkuyla karşılanan CHP’nin yeni genel başkanı, il binasının bulunduğu sokakta partililere seslendi, ardından il başkanlığını ziyaret etti.

Ardından “Yıllar önce her şey onun telefonu ile başladı...” dediği Manisa Eczacı Odası Başkanı Nükhet Tartan’ı ziyaret etti. Ziyarette büyük mutluluk yaşayan Tartan, Özel’e sarıldı, duygusal anlar yaşadı. Özel ziyaretle ilgili; “Yıllar önce her şey onun telefonu ile başladı. Meslek örgütümüzde beni göreve davet eden, yönetimine alan dönemin Manisa Eczacı Odası Başkanı Nükhet ablamı evinde ziyaret ettim.” ifadelerini kullandı.

Bu ziyaretin ardından Manisa Eczacı Odasına geçen Özel, “Bir dönem başkanlık görevini üstlendiğim Manisa Eczacı Odası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Balı'yı Manisa Eczacı Odasında ziyaret ettik.” Diyerek fotoğrafları paylaştı.

DUA ETTİ, KARANFİL BIRAKTI

Özel buradan mezarlığın yolunu tuttu. Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi, dedesi Agah Menemenlioğlu, anneannesi Sadriye Menemenlioğlu, dedesi Abdullah Özel, babaannesi Penbe Özel ile 12 Eylül öncesi katledilen eczacı meslektaşları Neşe Gülersoy ve Mete Erdem'i mezarları başında zşiyaret eden Özel, onlar için dua etti, mezarlarına karanfil bıraktı.

Editör: Murat Yalçın