CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in de yer aldığı anma programında Manisalı vatandaşlara bulgur pilavı ve hoşaf ikram edildi.

Manisa'da Mesir coşkusu Manisa'da Mesir coşkusu

Çanakkale savaşında Türk Ordusunun yaşadığı zorlukları dikkat çeken Özel, “18 Mart günü sabah üzüm hoşafı verildiği, öğlen akşam yemek verilemediği ekmek olarak da yarım ekmek verildiği görülüyor. Bu ülkenin en zor günlerinde en zor şartlarda nasıl savunulduğunu ve işgalcilere karşı nasıl direnildiğini, ölüm göze alınırken şehitlik göze alınırken nasıl zor şartlarda mücadele edildiğini gösteren bir örnek.  Ben Atatürkçü Düşünce Derneği Manisa şubesi başkanına, yönetimine, Şehzadeler ve Yunus Emre ilçe başkanlarımıza ve il başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmasına Çanakkale ruhu ile birlikteyiz mesajı veren Özgür Özel, “Biraz önce gördünüz geçen seçimde her farklı siyasi partiye oy vermiş insan var her siyasi görüşten insan var. Her mezhepten insan geldi burada hoşaf aldı pilav yedi. 18 Mart Türk'ü ile Kürt'ü ile Alevisiyle, Sünnisiyle Lazıyla Çerkezi ile herkesin bir arada olduğu ve dedelerimizin kefensiz toprak altında bu ülke için yattığı günün yıldönümüdür. Ve bugün de bundan 108 yıl sonra ve Cumhuriyetin kuruluşunun 100 yılında yine hep birlikteyiz. Yine bütün Türk milletini hep birlikte kucaklıyoruz. Millet ittifakının içindeki renkler olarak ve artık bugün ülke bir kez daha kurtulsun ve bir kez daha Cumhuriyet değerlerine uygun olarak demokrasi yeniden kurulsun ve cumhuriyet değerlerine uygun olarak yeniden yönetilmeye başlansın diyen milyonların birlikteliği var. Bugün Türkiye'de Manisa'da millet ittifakının beraberliği vardı ittifak ortaklarımız ile birlikte. Manisa ittifakı vardı Türkiye ittifakı vardı. Bugün yeniden cumhuriyetin kuruluş değerlerine uygun yönetilmesiyle yeniden Kürt'ün, Türk'ün, Lazın, Alevi'nin, Sünni'nin kardeşçe birlikte yaşamasıyla ilgili büyük bir ruh bir arada. Çanakkale ruhu ile birlikteyiz.” şeklinde konuştu.

Editör: Ali Gözen