Haber: Ahmet ÜNSAL
Manisa’da 2022-2023 eğitim öğretim yılı resmen başladı. Binlerce öğrenci okula başladı. Manisa’da 1098 okulda 260 bin 347 öğrenci okula başladı. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, İlköğretim Haftası kapsamında Atatürk ve Milli Egemenlik anıtına çelenk sundu.
Yunusemre ilçesinde bulunan Organize Sanayi İlköğretim Okulunda il töreni düz enlendi. Törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, İl Jandarma Komutan vekili Albay İbrahim Enver Sungur, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Yener Bilir, Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Hamit Aydın, Etkinlik Sen Manisa İl Temsilcisi, Laleli Mahalle Muhtarı Yadigar Şahin katıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. 
EĞİTİM ÖĞRETİM RESMİ TÖRENİ ORGANİZE SANAYİ İLKOKULUNDA YAPILDI
Organize Sanayi İlkokulu Müdürü Kemal Akbaba, yeni yılın hayırlı uğurlu olmasını diledi, yarının geleceği olan öğrencileri en iyi şekilde hazırlamak için çalıştıklarını söyledi. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici,  “Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte 2022-2023 eğitim-öğretim yılına erişmenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılının başta öğrencilerimiz olmak üzere velilerimize, idarecilerimize, öğretmenlerimize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından hayata geçen Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi kapsamında 234 tane okulumuza kütüphane kazandırıldı. Öğrencilerimize ders kitaplarını masalarında hazır hale getirdik. Öğrencilerimize yardımcı kaynak kitapları ulaştırıyoruz.”
“ÖĞRETMENLERDEN TEK RİCAM DEVAMSIZLIĞA GÖZ YUMMAYIN”
Organize Sanayi Bölgesi İlkokulunda düzenlenen törende konuşan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa'da okulların fiziki şartlarını sürekli iyileştirdiklerini söyledi.
Karadeniz, deprem bölgesinde olan Manisa'da depreme dayanıklılığı olmayan okulların güçlendirdiklerini ya da yeniden inşa ettiklerine dikkati çekerek,
"Sadece bu yıl 16 okulu yeniden yapıp hizmete aldık, bunun yanı sıra 27 okulumuzun inşaatı devam ediyor. Bu da yeterli değil, yatırım programında, proje safhasında ve ihale sürecinde olan 57 okulumuz daha var. Bunları da en geç iki yıl içinde öğrencilerimizin hizmetine açacağız. Güçlendirme çalışmasını tamamladığımız 30'un üzerinde okulu da hizmete aldığımızı düşündüğümüzde Manisa'ya 100'ün üzerinde yeni eğitim öğretim binasını kazandırmış olacağız. Öğretmenlerimize sesleniyorum öğretmenlerden tek ricam devamsızlığa göz yummayın” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Karadeniz, NASA’nın 2022 Uluslararası Çocuk Sanat Yarışması’nda “Genişletilmiş Dünya” adlı resmiyle birinci olan Karin Berra Karagöz’e hediye takdim etti. Öğrenciler şiirler okudu. Halk oyunları ve Anadolu Ateşi gösterileri gerçekleştirdiler. Vali Karadeniz, protokol üyeleriyle birlikte sınıfa girerek öğrencilerle sıralara oturdu.
ÖĞRENCİLERİ HARMANDALI ÖĞRETMENLER İSE DAMAT HALAYI İLE COŞTU 
Manisa’nın Yunusemre ilçesi Merkez Efendi Mahallesinde bulunan Suphi Egemen İlkokulunda ise eğitim öğretim tam anlamıyla karnaval görüntülerine sahne oldu.Minik öğrenciler davul zurna eşliğinde harmandalı oynarken öğretmenler ise Damat halayı ile coştu.

Askeri araç devrildi: 6'sı ağır 11 yaralı! Askeri araç devrildi: 6'sı ağır 11 yaralı!


 

Editör: TE Bilişim