Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi, Bulgaristan ile Türkiye arasında kültür köprüsü kuruyor.

22 Haziran saat 19:00’da Obasya Kırsal Konaklama Tesisi’nde, Bulgaristan'dan gelen Ömer Lütfi Kültür Derneği folklor ekibi, Şehzadeler Halk Eğitimi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu tarafından halk oyunları gösterisi düzenlenecek.

MANİSA’DA BULGARİSTAN GELENEKSEL KADIN KIYAFETLERİ MÜZESİ AÇILACAK

Kültür Buluşması Şenliği’nde, Avrupa Birliği’nden alınan hibe desteğiyle yapılan 700 metrekare büyüklüğündeki bir etkinlik çadırı ve Ege Bölgesi/Bulgaristan Geleneksel Kadın Kıyafetleri Müzesi’nin de açılışı gerçekleştirilecek.

Obasya’da yapılacak olan Kültürler Buluşması etkinliğine çağrıyı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Mehmet Güzgülü,  Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, Bulgaristan Kırcaali Belediyesi Sosyal Faaliyetler Müdürü Shirin Emin Syuleyman ve Ömer Lütfi Kültür Derneği Müdürü MyuzekkiAdemAhmed birlikte yaptı.

ŞENLİĞE DAVET

Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, Kültür Sınır Tanımaz projesinin Türk folkloru ve Balkanlarla etkileşiminin uluslararası platformda tanıtılması açısından taşıdığı önemi belirterek, Manisalıları müzik ve dans şenliğine beklediklerini belirtti. 

BULGARİSTAN KIRCAALİ BELEDİYESİ’NDEN MİSAFİR AĞIRLANACAK

Türk ve Bulgar kültürlerinin bir araya geleceği gece, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bulgaristan Kırcaali Belediyesi ve Bulgaristan'dan Ömer Lütfi Kültür Derneği ortaklığı ile sürdürülen "Kültür Sınır Tanımaz"  projesinin final programı olacak. Geceye Bulgaristan Kırcaali Belediyesi’nden gelen misafirler ve Manisa protokolü de katılacak.

Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt

“KÜLTÜR SINIR TANIMAZ” PROJESİ NEDİR?

OBASYA Turizm Geliştirme Kooperatifi adına başvurusu yapılan “Kültür Sınır Tanımaz” projesi; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği’nin mali desteği ile hayata geçirilen “Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı” kapsamında hibe desteği almıştır. Programın Sözleşme Makamı, Merkezi Finans ve İhale Birimidir.  Bu projelerin amacı Türk ve AB kuruluşları arasında ortaklaşa uygulanan ortak kültürel miras faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve geliştirilmesini amaçlamaktadır.

Editör: TE Bilişim