MHP’de yeni seçilecek olan yönetim aynı zamanda belediyedeki gidişatı da ciddi bir şekilde etkileyecek. Şuana kadar etkilediği gibi... Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü belki de en çok yoran, yıpratan unsurların başında parti teşkilatlarıyla yaşadığı proble

MHP’de yeni seçilecek olan yönetim aynı zamanda belediyedeki gidişatı da ciddi bir şekilde etkileyecek. Şuana kadar etkilediği gibi... Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü belki de en çok yoran, yıpratan unsurların başında parti teşkilatlarıyla yaşadığı problemler geliyor. En azından ben öyle tahmin ediyorum. Bu bağlamda kongreler süreci belediye kanadı için son derece önemli.

MHP’deki gelişmeler malumunuz. Merkez İlçe Başkanı Tamer Akkal il başkanlığına talip olduğunu açıkladı. Akkal çok güzel bir taktikle partisini gündemde tuttu. 1,5 ay önce merkez ilçe başkanlığına aday olmayacağını açıklamıştı. Şimdi ise il başkan adaylığı. Üstelik Uğur Üncü’ye rağmen... Ya da biz öyle zannettik. Kamuoyu da öyle zannetti.

Ama değil!

Tamer Akkal’ın ne olursa olsun böyle bir saygısızlığı yapmayacağını biliyorduk. İşin içinde başka bir şey olmalıydı. Akkal’ın toplantıyı yapacağı saate kadar sadece adaylığını yazdık. Toplantıyı dikkatle takip ettik. Görüntüler sitemizde yayında.

Toplantıda Uğur Üncü koltuğunu Tamer Akkal’a bırakıp, kendisi yan koltukta oturuyor. Üncü’nün yanında MYK Üyesi Mustafa Enöz ve şen şakrak bir ortam. Herkes son derece neşeli... Önce Tamer Akkal sonra Uğur Üncü alkışlanıyor. MHP, siyaseten çok da alışık olmadığımız bir görüntü sergiliyor.  

Uğur Üncü ısrarla sorulan “Aday mısınız?” sorusuna cevap vermiyor. Sorun tam da bu noktada düğümleniyor. Bu yazıyı da özellikle yazdım. Çünkü yaptığımız haberin en can alıcı tarafı eksikti…

Uzatmadan açıklık getireyim konuya…

MHP’deki adaylık süreci şöyle başladı;

Tamer Akkal, Uğur Üncü’ye bizim toplantıda sorduğumuz soruyu sordu.

“Aday mısın?”

Uğur Üncü adaylığı düşünmediğini söyledi. Akkal, müsaade isteyip aday olacağını söyledi. Üncü de bunu onayladı. Yani Tamer Akkal’ın il başkanlığı koltuğuna oturması ve o açıklamayı yapması biraz da bundan kimseyi rahatsız etmedi.  

Sonuç itibariyle MHP’nin sergilediği bu tavır son derece olumlu bir etki oluşturacak. Siyasette bu geçişler çok kolay olmuyor. MHP’de mutlaka il başkanlığına talip olacak isimler de çıkacaktır. Mutlaka çekişmeli bir yarış süreci olacak. Ancak bence; Uğur Üncü’nün çekilmesi şu anlama geliyor: Belediye yönetimi kimi isterse bundan sonra o kazanacak!

Ve bir tahmin daha; Belediye kanadı başından beri kendisine yakın olan Akkal’a “olur” dediği için süreç böyle işledi. Yani Tamer Akkal sadece açıklama yapmak için oturduğu il başkanlığı koltuğuna birkaç ay sonra seçilmiş il başkanı olarak oturacak. Tabi belediye kanadı karar değiştirmezse…

Uğur Üncü neden mi aday olmayacak?

Bu sorunun yanıtını ben de aradım. Edindiğim bilgi, Uğur Üncü’nün sağlık problemleri nedeniyle aday olmayı düşünmediği hatta bu konuda kendi tabiriyle yüzde yüz kararlı olduğu yönünde…