CHP’de kurultayın yapıldığı gün akşama doğru Parti Meclisi listesine bakıyorum, Manisa’dan bir isim yok! Bir yanlışlık var deyip başka bir haber sitesinden aynı listeyi buluyorum, orda da yok! Nasıl olur? Manisa’dan mutlaka Parti Meclisi’nde bir temsi

CHP’de kurultayın yapıldığı gün akşama doğru Parti Meclisi listesine bakıyorum, Manisa’dan bir isim yok! Bir yanlışlık var deyip başka bir haber sitesinden aynı listeyi buluyorum, orda da yok! Nasıl olur? Manisa’dan mutlaka Parti Meclisi’nde bir temsilci yer alırdı. Bugüne kadar aldı. Mesela iki dönem Ufuk Özkan, ondan sonra Şahin Mengü P.M.’deydi. Değişen şimdi ne? Manisa mı küçüldü yoksa? Sonra kararımı verdim. Evet, Kemal Kılıçdaroğlu belli ki yeni CHP’ye Manisa’dan adam yakıştıramamıştı! Çünkü CHP İl Başkanı Cahit Kaplan ve eski Milletvekili Hasan Ören resmen örgüt tarafından PM için önerilmiş. Ayrıca kulislerde Manisa’dan Şahin Mengü, Ayşe Denizbal ve Özgür Özel’in isimleri konuşulmuş. Hatta Özgür Özel Eczacılar Birliği tarafından önerilmiş. Manisa’nın hatırı yok bari Eczacılar Birliği dikkate alınsaydı diyorum ama iş işten geçti, kime ne diyeyim şimdi?

İşin özü Kemal Kılıçdaroğlu Manisa’ya farkında olmadan veya bilerek koccaman bir kazık attı! Evet aynen öyle oldu. Dün Denge’nin Köşe Yazarı Özgür Bozkurt’u okudum, çok hafif, kırmadan yazmış. Ama bence olanlar o kadar normal değil. Anormal bir durum var. Kırıcı, küçültücü ve Manisa’nın hak etmediği bir muamele var ortada sevgili Hocam!   

CHP’li teşkilatların söyleyemediği birkaç dünya kelamını bu köşede dile getirmek boynumun borcu. Kimse kusura bakmasın, kimse kırılmasın. Kemal Kılıçdaroğlu Manisa’nın ağırlığını bilmiyor, birileri de ona maalesef bunu anlatamamış. O da kafasına göre çizmiş Manisa’yı, Manisalıları… İyi de Sayın Krılıçdaroğlu; Manisa Ege Bölgesi’nde yer alan, nüfusu 2009 yılı sayımına göre tam tamına 1 milyon 331 bin olan ve 10 tane milletvekili çıkaracak kadar da büyük bir il. Bu Manisa var ya Sayın Genel Başkan; Tarım ve sanayi denince akla gelen ilk 10 il arasındadır ha!.. Yani Manisa zurnanın son deliği değildir!

Peki bu geçiştirilecek kadar basit bir konu mudur?     Değildir, çünkü;   CHP Manisa’da bugüne kadar hep talihsiz süreçler yaşadı. Parti bir türlü birlik ve beraberliği sağlayamadı. En azından ben buna hiç şahit olmadım. Görevden alınmalar, merkez ilçe ile il teşkilatları arsındaki mücadele, parti içi çekişme ve Erdoğan Yetenç gibi bir isimle adeta yıllarını kaybetti CHP… Bu nedenle CHP Manisa’da yerel ve genel seçimlerde hiçbir zaman en başarılı parti olamadı. Bu kurultay Manisa’nın bu makus kaderini değiştirmesi bakımından önemli sonuçlar doğurabilirdi. Ancak sonuç tam bir hüsran oldu. Şimdi partinin il ve ilçe başkanı “karara saygılıyız” diyor. Ne saygısı Allah aşkına? 80 kişilik listeye  bir tane Manisalı konmaz mı?   Bir de Cahit Kaplan isminin kemal Kılıçdaroğlu tarafından önemsenmemesine şaşırdım. Cahit Kaplan’ın eleştirilecek yanı çok elbette. Ancak bilen bilir, Türkiye genelinde değişimi isteyen ve Deniz Baykal’a rağmen İl Başkanı seçilen ender isimlerden birisidir. Yani bugün Kılıçdaroğlu’nun o koltukta oturmasında Cahit Kaplan’ın tuzu var.     Bu mu yani karşılığı?     CHP kurultayından çıkan sonuç bence şudur: Genel seçimlerde Manisa kontenjan milletvekili için en uygun il olacak. Kılıçdaroğlu ve çevresindekiler Manisa listesini kafalarına göre kullanacak! Ben bu muhtemel muameleyi bugünden çok net bir şekilde görüyorum. Tersi olursa şaşırır ve sevinirim.   CHP’lilerin; “Ak Parti teşkilatları kötü ve dağınık, biz iyi çalışırsak başarılı oluruz” görüşü böylece havada kalmıştır. CHP’liler moral ve motivasyon açısından adeta yıkılmıştır. Gandi Kemal’in Manisalı CHP’lilerin gönlünü nasıl alacağı veya buna gerek duyup duymayacağı da ayrıca dikkatle izlenmelidir.     Bakalım gelen gideni aratacak mı?