MANİSA’NIN ADAM'A İHTİYACI VAR, ADAY'A DEĞİL! Manisa 2014’te büyükşehir statüsüne kavuşacağı için koltuk sayısı bir hayli arttı. Sadece merkezde üç ayrı belediye için üç belediye başkanı seçilecek. Bu şu anlama geliyor; Her parti merkezde üç iddialı ada

 MANİSA’NIN ADAM'A İHTİYACI VAR, ADAY'A DEĞİL!

Manisa 2014’te büyükşehir statüsüne kavuşacağı için koltuk sayısı bir hayli arttı. Sadece merkezde üç ayrı belediye için üç belediye başkanı seçilecek. Bu şu anlama geliyor; Her parti merkezde üç iddialı aday sahaya sürecek. Kim elini çabuk tutarsa o ipi göğüsleyecek.

Hal böyle olunca Manisa’da doğal olarak siyasi partilerde panikle karışık bir adaylık yarışı başladı. Bunu normal karşılıyorum. Çünkü siyasette zaten birçok mevki basamaktır. Amaç hep en büyük koltuktur ve elde edildikten sonra da hedef o koltukta olabildiğince fazla oturmaktır. Buna koltuğu koruma içgüdüsü diyebiliriz.

Siyaset bu bağlamda birazcık kumardır.  Ama birazcık diyorum. Siyasetteki en önemli ölçü “ADAM”lıktır.

Adam olanlar kumar oynamaz…

Kişi hem siyaset yapıp hem adam olmaya çalışıyorsa mutlak ve mutlak önemli yerlere gelir. Hani deriz ya; “Siyaset dürüst insanların işi değil.” Ben tam aksini iddia ediyorum. Her mecrada olduğu gibi siyasette de yalancının mumu yatsıya kadar yanar… Gerçekten adam olanların siyasi ömrü çok daha uzun oluyor. En uzun vadeli yatırım dürüstlüktür çünkü…   

Yıllardır bu işi takip ediyorum. İnanın eskiden yapılan siyasetin bugünkünden bir farkı yok. “Adamlarla adam olmayanların yarışıdır” siyaset. Adam olanlar bu işi millet için, devlet için yapar. Yapmak için çabalar. Kendini paralar. Ve bu gaye doğrultusunda elde ettiği koltuğunu gerekirse bırakır. Ancak bazıları bıraksa da çevresindekiler onu bırakmaz. Onlar adamdır…

Adam olmayanların millet ve devletle ilgili herhangi bir amacı yoktur. Onlar sadece kendilerini ve yakınlarını düşünürler. Ve o amaç doğrultusunda şekilden şekle girerler.  

Bugün belki de çok çarpıcı örneklerini görüyoruz.  Koltuğa kilitlenmiş beyinler hiçbir şey düşünemez, hiçbir şey göremez olmuş. Oysa Manisa’nın adaya değil, adama ihtiyacı var! Bu şehir ancak ve ancak adam gibi adamların hamleleriyle ilerleyebilir, büyüyebilir.

Siyaset yaparken ne olur adamlımızdan ödün vermeyelim. Çünkü günü geldiğinde siyaset bitiyor geriye adamlığımız kalıyor.      

Kalmışsa tabi…