Bayramın ikinci gününde Manisa'da hava nasıl? Bayramın ikinci gününde Manisa'da hava nasıl?

Ata İttifakı'nın bileşenlerinden biri olan Türkiye ittifakı Partisi Genel Başkanı  Mehmet Sağlam, Manisalı kimliğiyle tanınıyor. Manisa doğumlu olan Mehmet Sağlam, kurucusu ve genel başkanı olduğu Türkiye ittifakı Partisi adına bir açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri öncesinde tavrını Sinan Oğan'a birlikte Cumhur İttifakından yana koyan partisinin görüşlerini açıklayan Sağlam, Millet İttifakını destekleyen Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet ÖZ'ün Sinan Oğan hakkındaki eleştirilerine sert yanıt verdi. 

Mehmet Sağlam'ın açıklamaları şöyle: 
Adalet Partisi Genel Başkanı Sn. Vecdet ÖZ'ün basına verdiği demeçleri büyük bir şaşkınlık içerisinde izledim. ATA İttifakının mensuplarına hakaret niteliğinde yapılan bu açıklamaların hiçbir doğruluk payı yoktur. 

Yapılan toplantıların içeriğini olmayan bir şekilde anlatmasını ve konuşma içeriklerini şahsi ve partisel menfaatine yarayacak şekilde değiştirmesini siyasi bir nezaketsizlik olarak değerlendiriyor ve kınıyorum. 

Bizlerin yaptığı her toplantıda, masada konuşulan konular şahsi menfaatler değil ülkenin var olan problemlerine çözüm getirilmesi üzerine olmuştur. 

Devlet ciddiyetinden bihaber şekilde yapılan bu açıklamalar, kamuoyunda gündem olmaktan başka hiçbir saik ve gerçeklik taşımamaktadır. 

ATA İttifakı mensupları tüm toplantılarında Cumhurbaşkanı Adayı Sn. Sinan Oğan beye açıklama yapma hakkını teslim etmiş, ortak akılla hareket etmiş ve devlet yönetiminde pazarlık yapılmasını asla gündemine almamıştır. 

Sn. ÖZ'ün "çakma milliyetçiler, çakma Atatürkçüler" şeklinde verdiği beyanlar,  tarafımızı siyasi acemilikle itham etmesi son derece yanlış ve kabul edilmez cümlelerdir. 

Fikir ayrılıklarına saygı duyulması gereken bir zeminde, fikir ayrılıkları sebebiyle karalama kampanyası başlatan, masadan kalkana dek dost görünen bu zihniyeti kınıyorum. 

Bugün bir kez daha gördük ki, pazarlık yaptığımızı iddia eden herkes asli pazarlık sahibi konumdadır. 

Bizlerin tüm arzusu devlet yönetiminde istikrar olmasına rağmen, geçmişte yol yürüdüğümüz kişiler "devlet bensiz yönetilmez" düşüncesiyle hareket etmiş, makam sevdalarını memleket sevdalarının önünde tutmuşlardır. 
Türkiye İttifakı Partisi ve onun adayı Sn. Sinan Oğan hiçbir suretle, hiçbir ittifakla herhangi bir makam pazarlığına girmemiş,bilakis var olan problemlerin çözüm yollarını sunmuş ve ilkelerinin kabuk edilmesini tek şart olarak ortaya koymuştur. Ancak şahsımızı, partimizi, Cumhurbaşkanı adayımızı bu kirli pazarlıklarla suçlayanlar yaptıkları açıklamalarla bu kirli pazarlığın tam ortasında olduklarını gözler önüne sermişlerdir. 

Çamur at izi kalsın düşüncesiyle yapılan tüm bu algı operasyonuna karşı devlet adamlığı hassasiyetimizden zerrece taviz vermeyecek, siyasi çıkar peşinde koşanlara bu devleti yem etmeyeceğiz. 

Tüm ilkelerini ülke gündemine taşımış, ittifakların ilkelerimizi uygulamayı vaat haline getirdiği bugünlerde, milletin faydasına işler yaptığımızı biliyor ve bundan gurur duyuyoruz. 

Tüm bu nedenlerle Aziz Türk Milleti'nin ferasetini hiçe sayanları, Türk Milleti'nin yüce vicdanına bırakıyorum."

Editör: Ali Gözen